Del avishverdagen på Instagram

Vi har lett etter aviser som er flinke på Instagram. Vi fallt for danske Berlingske, som skriver følgende om seg selv på Instagram: “Hop med om i kulissene bag avisen! Snapshotser fra journalistene i København, fotografene i marken og korrespondenterne i hele verden”. Tallet på nordmenn som bruker Instagram er økende. Her har aviser sjansen til å komme tettere på leserne sine, og samtidig gjøre redaksjonen mer stransparent.

Også vår avis VIGGA har en flott Instagramprofil. “Følg med bak kulissene på Vigga! Alle bilder med #ViggaLokalavis vises på nettsiden vår. Noen kan bli brukt på trykk i avisen. http://www.vigga.no”
DagbladetFinnmarken og AvisaNordland ser ut til å gjøre mye bra på Instagram. Bergens Tidende er også til stede, og skriver følgende om seg selv: “Mediehuset Bergens Tidendes Instagramprofil. Betjenes av ymse ansatte fra gølvet til redaktørsjiktet”.
Gratisavisen Kristiandsand avis har en fin ordlyd om seg selv: “Følg livet i redaksjonen: KA er en gratis lokalavis med fokus på de nære sakene. Tagger du #kristiansandavis kan det hende du får bildet på trykk :-)”

Et lite tips å ta med seg er at du må legge ut bilder og være aktiv dersom du bestemmer deg for å opprette profil. Mange aviser har profil, men dessverre ingen eller minimal aktivitet.

Over 600 000 nordmenn er registrerte brukere av Instagram i dag, og tallet er stigende.

Vet du om andre aviser som gjør det bra på Instagram? Tips gjerne i kommentarfeltet!