Årets lokalavisfoto: Følelsesladet og intimt

Anne Jo Lexander i Askøyværingen vann prisen for Årets lokalavisfoto 2013. Bildet hennes viser to jenter som er klare til å gå på scenen i en ballettforestilling. Juryen beskriver bildet slik:

Årets lokalavisfoto er et følelseladet og intimt portrett hvor leserne trekkes rett inn i premierenervene til ungdommene. Vi blir en del av den spente situasjonen. Bra bruk av lys og gjennomtenkt komposisjon bidrar til å forsterke denne følelsen.

Vegar Herstrøm i Hammerfestingen fikk hederlig omtale for sitt bilde av en overingeniør hos Havforskingsinstituttet si sjøpattedyrgruppe. Bildet er tatt på telletokt.

Juryens kommentar: Vegar Herstrøm byr på et komplekst bilde som utfordrer rammene for hvordan et pressefotografi skal se ut. Fotografen leker med strukturene – og det er godt gjennomført.

Aasmund Taarn Sande i Kvinnheringen fikk hederlig omtale for sitt portrettbilde, som juryen beskriver slik: Vi ser eit klassisk portrett og godt handverk. Heile historia til den portretterte mannen ligg i dei tydelege detaljane. Også lyssettinga framhevar karakteren til vedkomande.

I vedlegget kan du se de 12 bildene som kom til finalerunden i konkurransen. Der får du også se hvordan de tre premierte bildene var presentert på trykk.

Jonas Bendiksen, Jon Petter Evensen og Sveinung Ystad var i juryen for Årets lokalavisfoto.