Nordvestnytt_Magnus_antonsen_teknisk_ansvarlig_daglig_leder

Proffe fotballsendinger fra Smøla

Med firekameraproduksjon, livestream og stort engasjement dekker Nordvestnytt fotballkampene i 6. divisjon avd. 1.

SENDING: Frå fotballsendinga til Nordvestnytt, med Einar Wikan og Ivar Torset i kommentatorbua.

Med firekameraproduksjon, livestream og stort engasjement dekker Nordvestnytt fotballkampene i 6. divisjon avd. 1.

Verdens viktigste liga kaller Nordvestnytt ligaen som de følger tett. Spillet er i 6. divisjon, men sendingene er ikke helt ulikt hva du kan se fra Champions League. Her er det speakere med stort engasjement, liveintervjuer og høy teknisk kvalitet på sendingene.

Nordvestnytt er for tida to mann. Mer skal det ikke til for å lage proffe fotballsendinger. Daglig leder Magnus Antonsen har nemlig filmerfaring fra NRK og TV2, mens redaktør Ivar Torset har vært mye brukt som speaker. De fant ut at de sammen hadde den nødvendige kompetansen og utstyret for å streame kamper live. Først skulle de bare prøve det ut, med pengestøtte fra en av spillerne på Smøla.

– Så tok det litt av, ler Ivar Torset.

Fire kamera
Nordvestnytt leide inn to gutter som driver et filmproduksjonsselskap til å hjelpe til, og endte med firekameraproduksjon og proff lyd fra kommentatorbua.

Nordvestnytt har ingen livesendinger uten sponsing.

– Nå skal det sies at vi er på tilbudssida. Vi har ikke høy timebetaling for dette, men vi synes det er artig, sier Ivar Torset.

Han omtaler seertallene som utrolige for en avis med i overkant av 1500 i opplag. Han har hørt at en pub i Bergen måtte flytte en Liverpool-kamp til en skjerm lengre inne i lokalet da studenter fra Smøla heller ville se Nordvestnytt-sendingen fra Verdens viktigste liga.

Opptak av sendingene blir liggende åpent på nett, og han vet at spillerne selv bruker opptakene til å analysere egen spillerstil.

– Fotballspillerne har også begynt å kjøpe avisa, så dette er en måte å knytte til seg en ny type lesere, sier han.

Nye abonnenter
Satsningen gir oppmerksomhet til avisa, og han vet at det har gitt nye abonnenter også til papiravisa. I tillegg har det gitt nye inntektskilder. Nordvestnytt har blant annet blitt leid inn for å lage sendinger fra skytterstevner, de har laget reklamefilmer for bedrifter, og de blir brukt som stringer for NRK.

– NRK kjøper opptak fra branner, næringslivsreportasjer og andre videoer. Disse videoene har vi tatt med mobil, filmkamera eller vanlig kamera. NRK redigerer vanligvis selv, forteller Ivar Torset.

Det er nærmest bare tida som begrenser hva de kan lage av videoer.

– Vi skal jo lage papiravis også, poengterer han.

Ivar Torset føler at videosatsinga også har beriket papiravisa.

– Vi kombinerer annonsepakker for nett, video og avis. Og når vi er ute og filmer, bruker vi bilder og tekst fra videoen til å lage sak til papiravisa. Fra fotballkampene har vi et litt annet konsept i papiravisa, der vi blant annet kårer beste spiller, sier han.

I fjor rykket Smøla opp til 5. divisjon, og redaktøren er litt bekymret for at dette har ødelagt konseptet med Verdens viktigste liga. Men Nordvestnytt skal fortsette med fotballsendingene.

– Dette har blitt en viktig del av produktet vårt, så vi kunne ikke gitt oss om vi ønsket, mener Magnus Antonsen.