Sunnhordland_Dugnadsjenta

Portrettintervju med ildsjeler

Uten frivillig innsats ville samfunnet vært fattigere. Det ligger en stor dugnadsinnsats bak både topp- og breddeidrett, og frivillige sørger for en bedre hverdag for mange eldre. Noen frivillige bruker mange timer hver uke på ulønnet, frivillig arbeid. Her finnes det mange verdige portrettobjekter.

Mats Haugland i Solabladet skriver om svømmetrener Øyvind Egset (66). Han har fire-fem økter i uka som svømmetrener. I løpet av 45 år har dette tilsvart over 18 000 timer. Helt uten å få betalt. En ny studie hvor britiske forskere har samlet inn over 66 000 svar om frivillighet fra voksne i alle aldre, viser at frivillig arbeid har en positiv effekt for både den psykiske og fysiske helsa til eldre, ifølge forskning.no. Øyvind Egset bekrefter at trenerjobben holder han ung og er viktig sosialt. Last ned saken her.

For Vesteraalens Avis er kåringen av Årets hadselværing en fin anledning til å portrettere og gjøre stas på noen av de lokale ildsjelene. Sist gikk prisen til Kjell Arne Halmøy, som reiser rundt og underholder eldre i tillegg til at han er engasjert i Redningsselskapet. Last ned saken her.

Os og Fusaposten skriver om dugnadsentusiasten Øystein Moberg som i snart tjue år har stått i brodden for å bygge opp Ramsholmen sjø- og helsesportsenter, et allsidig senter der alt er tilrettelagt for rullestolbrukere. I tillegg har han hatt tid til å engasjere seg i andre frivillig-aktiviteter.

Noen begynner som trenere i ung alder, og fortsetter gjennom travle år med studier og små barn. Sunnhordland skriver om dugnadsjenta Brita Havnerås (24) som ikke er aktiv idrettsutøver lenger, men som stiller opp som frivillig på de fleste lokale fotball- og håndballarrangement. Kvinnheringen skriver om Ingvar Hølland (47) som både spiller selv og er engasjert i fotballen gjennom barna sine. Han blir omtalt som motoren som får Halsnøy-fotballen til å gå rundt.