Bygdebladet-Dette-er-bygda-mi-forside

Har planlagt 20 bygdeportrett

Bygdebladet besøker bygder og boligområder i den nye serien «Bygda mi». De vil presentere gode historier, spennende mennesker og nyheter fra bygdene.

Bygdebladet besøker bygder og boligområder i den nye serien «Bygda mi». De vil presentere gode historier, spennende mennesker og nyheter fra bygdene.

I serien blir leserne bedre kjent med nabobygdene sine. Her er det rom for både nøkterne fakta og myke historier. Målet er å få flere vanlige folk på trykk og vise fram bredden i de enkelte bygdene. Se reportasjen fra Nedre Grødem.

– Vi tror at godt planlagte reportasjeserier løfter avisen et par hakk og gir leserne noe nytt som de ikke visste at de savnet, kommenterer redaktør Kirsti Kastrup Sømme.

Når journalistene besøker bygda uavhengig av arrangementer eller nyhetssaker, krever det en annerledes tenkning. I Bygdebladet setter de fire i redaksjonen seg ned og «brainstormer» rundt gode historier, kilder og mulige bilder fra de enkelte stedene.

– Målet er å ha en god mix med en større reportasje som tar pulsen eller setter en stemning for stedet vi besøker, gjerne guidet av flere kilder som forteller om sitt forhold til stedet, forklarer redaktøren.

Reportasjene går over fire sider. Først kommer en større reportasje. På side tre til fire har de et lite miniportrett, og på side fire har de tenkt å ha diverse nyhetssaker og kuriosa om stort og smått, samt fakta og kart.

Med fast struktur og god planlegging behøver ikke en slik serie å bli for tidkrevende. Bygdebladet har opprettet et dokument med fordeling av bygdene og planen for resten av reportasjeserien, et dokument der alle kan gå inn og føre på tips til saker og kontaktpersoner for stedene de skal besøke.

Se også Våganavisas «Her bor vi».