Loppemarked

Tid for loppemarked – tips til reportasjer

Hver vår og høst er det tid for loppemarked for veldig mange korps og lag/organisasjoner. I disse dager går startskuddet for både loppehenting, og loppemarked. Her kommer noen tips til reportasje rundt dette.

Hva med å lage en litt annerledes loppereportasje?

Det er flere innfallsvinkler her:

  • Den ene er selvsagt den store dugnadsånden. Eksempelvis: Foreldre kjører og henter lopper fire ganger i året til langt på kveld og jobber på loppemarked to helger i året (to kaker skal leveres samme helg, de erfarne har bakt på forhånd og frosset, nybegynnerne står og baker kaker kl 12 om natta el kl 07 om morgenen, i lett panikk).
  • Den andre er alle historiene om levd liv som følger med loppehentingen. Kasser med gamle leker: Poser med gamle klinkekuler, gamle indianerfigurer, kanskje i samme eske som gamle fotografier, en utslitt spasérstokk, et håndlaget bursdagskort fra en liten jente som bokmerke i en bok. O.s.v. Et helt liv blir ofte rullet opp i en liten kasse.
  • En tredje innfallsvinkel er å snakke med noen av de som leverer lopper, få de til å fortelle litt om hva de gir bort, historien bak de de gir el. lignenede. Da blir du med korpset/laget på loppehentingen.
  • En fjerde innfallsvinkel er å følge loppene fra de blir hentet hos noen til de blir solgt på loppemarkedet. Hvem kjøpte loppene, og hvorfor?

Du finner mye å skrive om på et loppemarked. Hvem har levert denne boken uten å ta ut bokmerket, et morsdagskort?

Sitter du på enda flere gode innfallsvinkler? Del de gjerne med oss