2arendalsukaplakat

Ytringsfrihet og mediepolitikk i Arendal

I år flytter medieorganisasjonene inn hos Agderposten der det blir mediescene under Arendalsuka. 16. august arrangeres en debatt om mediepolitikk og en om ytringsfrihet og mediene.

I tillegg vil Agderposten, Fædrelandsvennen, Media City Bergen og en rekke andre aktører sørge for at mye skjer på mediescenen hos Agderposten.

Hva er Anette Trettebergstuens viktigste prioriteringer i mediepolitikken framover?

Hva mener opposisjonen om regjeringens mediepolitikk?

Hva sier ytringsfrihetskommisjonens rapport om offentlighet, kildevern, debatten i kommentarfeltene og andre temaer som er særlig aktuelle for de redaktørstyrte mediene?

Dette er blant de spørsmålene som vil bli stilt i de to debattene som medieorganisasjonene står bak.

Tirsdag 16. august kl 11.00 blir det mediepolitisk debatt.

Medieminister Anette Trettebergstuen er med. Det er også stortingsrepresentantene Tage Pettersen (Høyre), Freddy André Øvstegård (SV), Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Silje Hjemdal (Frp). I tillegg deltar adm. direktør Randi Øgrey i MBL og styreleder Øystein Øygarden i LLA.

Debatten ledes av Veslemøy Østrem, ansvarlig redaktør i Altinget. Det blir også innspill og spørsmål fra en rekke av mediebransjens aktører.

Tirsdag 16. august kl 13.00 blir det debatt om ytringsfrihet og mediene.

Dagen før har Ytringskommisjonen overlevert sin utredning til kulturministeren. Vi starter derfor med et intervju med kommisjonens leder, Kjersti Løken Stavrum. Deretter blir det debatt. Blant deltakerne er stortingsrepresentantene Lene Vågslid (Ap) og Mahmoud Farahmand (H), Civita-leder Kristin Clemet, Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk Presseforbund, NJ-leder Dag Idar Tryggestad og Reidun Kjelling Nybø, generalsekretær i Norsk Redaktørforening.

Møtet ledes av Kjetil H. Dahle, programleder i TV 2 og medlem i Pressens Offentlighetsutvalg.

Disse medieorganisasjonene samarbeider om debattene:

Norsk Presseforbund, Mediebedriftenes Landsforening, Fagpressen, Norsk Journalistlag, Norsk Lokalradioforbund, Landslaget for lokalaviser og Norsk Redaktørforening.