2017skjerm

Vi starter 2017 med nye kurs og oppladning til landsmøtet

LLA ønsker alle våre medlemsaviser og avisvenner et godt nytt år. Her ser du mer om årets landsmøte og andre aktiviteter de første tre månedene i det nye året:

2017kalender

Vi i Landslaget for lokalaviser (LLA) er glade for å være i gang med et nytt år i lokalavisenes tjeneste. Knappe tre uker ut i det nye året, inviterer vi til vårt første avisfaglige kurs – i historisk journalistikk. Blir du med på dette, lærer du å finne fram i Riksarkivet i Oslo og Statsarkivet i Bergen. Begge steder er skattkister fulle av historisk materiale og bilder som kan brukes i lokalavisa di. I tillegg til tips og inspirasjon, får du omvisning i arkivmagasinene og en kort innføring i søk i Digitalarkivet. Du får også med deg hjem tips om hvordan avisa kan følge opp kommunenes journalføring og arkivering. Kursene er i Riksarkivet i Oslo 19. januar – og i Statsarkivet i Bergen 20. januar.

Påmeldingsfristen er streng tatt ute, men ta gjerne en telefon til Lene Østberg i LLA for å høre om vi fortsatt kan ordne en plass for deg! Telefon: 452 89 222.

Bare én uke etter dykket i arkivene i Bergen og Oslo, inviterer LLA til studietur og kurs i København. Som en del av Med på laget-arbeidet, vil vi hente hjem metoder og tips om løsningsorientert journalistikk. Vi spør hvordan lokalavisene kan engasjere publikum til å bidra med gode løsninger og involvering. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (bildet) – og danske lokalmedier – skal hjelpe oss med svarene. Med på laget-kurset starter om formiddagen torsdag 26. januar og du kan reise hjem om ettermiddagen fredag 27. januar. Også her er påmeldingssfristen ute.

skolen2

Både arkivkursene og København-turen gir journalistene og redaktørene en matnyttig start på 2017, men vi har også kompetansetiltak på gang for andre på avishuset:

Har du ansvar for å beregne avisas opplagstall og fylle ut opplagsoppgaven for i år, bør du bli med på Norsk Opplagskontrolls dagskurs i opplagsberegning. Første runde var i Bergen tirsdag 10. januar og neste er i Oslo torsdag 12. januar. Sjekk Norsk Opplagskontroll sine egne nettsider.

haug2

Et par måneder lengre ut i året, er det klart for årets høydepunkt for alle i lokalavisene! Fredag 24. mars er det offisiell åpning av LLAs landsmøte i Haugesund. Da kan du møte avisvenner fra store deler av landet, du kan utveksle erfaringer, snakke avis og få inspirasjon som varer i minst ett år. Selvfølgelig syr vi også sammen et faglig program med matnyttige og praktiske oppskrifter som kan brukes når deltakerne er tilbake i egen hverdag. LLAs landsmøte er for alle avismedarbeidere, uansett hva du arbeider med til daglig.

LLAs landsmøte avsluttes lørdagen med festmiddag og kåringen av Årets lokalavis – og ikke minst et livlig Grand dinner show med Morten Aakre & co.

Påmeldingslinken for landsmøtet er åpnet. Programskisse, foreløpig informasjon og påmeldingslink finner du på landsmøtesidene våre. Vi oppdaterer programskissen og legger ut invitasjon til aviskonkurransene senere i dag onsdag. Merk at det blir felles frist 2. februar for å sende inn bidrag til konkurransene – og melde seg på selve landsmøtet.

Ta gjerne en tur innom landsmøtesidene våre nå for å se foreløpig program og tre videosnutter med lokalaviser som gleder seg stort. Sist ut er Grenda i Rosendal, her er deres hilsen:

Vi håper også du har fått med deg at vi har oppgradert LLAs idébank? Den nye versjonen ligger på www.lla-idebanken.no og er mer tiltalende, enklere å finne frem i og med enda flere saker og ideer, enten du jobber redaksjonelt, grafisk eller med marked. Nå viser vi også fram «Ukas avis». Besøk banken her, og ta gjerne kontakt med vår redaksjonelle fagmedarbeider Laila Borge dersom du har bidrag, forslag eller ideer du gjerne vil dele med andre; laila()lla.no eller telefon 994 62 687.

llaidebank

Alt dette er aktiviteter som vi gjør i tillegg til vårt pressepolitiske arbeid og våre markedstiltak.

Her kan du lese generalsekretær Rune Hetlands pressepolitiske oppsummering av 2016. Hetland skriver blant annet at «2016 vil bli hugsa i mediehistoria. Først og fremst for at Norge som det første, og til nå einaste, landet i Europa har fått fritak frå avgift på redaksjonelt samfunnsinnhald uavhengig av leveringsplattform. Det var ein god start på året. Utgangen av året var langt verre: Den anbudsbaserte avisdistribusjonen laurdagane har enda i kaos og er framleis svært alvorleg for avisene.»

Resten av den pressepolitiske oppsummeringen finner du i rammevilkår-menyen på LLAs nettsider.

Ha et godt nytt avisår – og forhåpentligvis på gjensyn på LLAs landsmøte i Haugesund fra fredag 24. mars.

llajul