Sunnhordland-årets-avis

Sunnhordland er Årets lokalavis

Sunnhordland er kåret til Årets lokalavis. Den høytidlige tildelingen fant sted under Landslaget for lokalaviser (LLA) sitt landsmøte i Haugesund lørdag kveld.

Sunnhordland-årets-avis

På bildet: Fra venstre: Kari Nøstbakken, Reidar Hystad og Torhild Hovstad i Sunnhordland.

Sunnhordland kommer ut på papir 3 dager i uken i tillegg til nettavisa, og dekker primært Stord og Fitjar kommuner. Juryen uttaler blant annet at ”Sunnhordland er ei avis som står fram som glad, nær, vesentleg, viktig, hyggjeleg og inviterande. Avisa har lokale leiarar, er attkjenneleg og godt redigert med framifrå lesarkontakt. Avisa byr opp til dans – og er tydeleg på at ho ønskjer kontakt både med lesarar og annonsørar.”

LLAs jury delte ut hederlig omtale til Dølen, Suldalsposten og Hallingdølen.

Tidligere under landsmøtet ble følgende priser delt ut: Årets lokalavisfoto til Patricia Kühfuss i Hallingdølen og Årets digitale satsing til Sunnhordland, mens Kvinnheringen hentet hjem både markedsprisen, journalistprisen og Årets lokalavisside.

Roar Vigeland Osmundsen i Søgne og Songdalen Budstikke er gjenvalgt til styreleder i LLA. Osmundsen har med seg i styret Tomas Bruvik i Kvinnheringen (nestleder), Hilde Eika Nesje i Bø Blad, Asta Brimi i Fjuken, Hilde Dypaune i Saltenposten, Holger Austvoll i Strandbuen, Øystein Øygarden i Vest-Telemark blad og Camilla Skaar i Hordaland Folkeblad (fast møtende vara). Knut Martinsen i Avisa Hemnes og Tormod Flatebø i Fjordabladet er øvrige varamedlemmer.

Rundt 250 avismedarbeidere og bransjefolk fra store deler av landet har vært samlet i to dager i Haugesund. Underveis har det vært flere foredrag og debatter om innholdet i lokalavisene.

For eventuelt andre foto, kontakt Laila Borge, LLAs fotograf på landsmøtet, laila@lla.no, dir. tlf. 994 62 687