Suldalsposten-vinnar-f1

Suldalsposten er årets lokalavis

Suldalsposten er kåret til årets lokalavis. Tildelingen fant sted under Landslaget for lokalaviser (LLA) sitt landsmøte i Bergen lørdag kveld.

Suldalsposten-vinnar-f1

Suldalsposten er årets lokalavis. Marta-Brit Lunde, Astrid Espeland og Esther Moe sammen med jurymedlemmene Tom Hetland, Anne Jacobsen og Svein Olav Langåker.

Suldalsposten kommer ut to dager i uken og dekker primært Suldal kommune. Juryen uttaler blant annet at ”…avisa tar vare på historie, identitet og tradisjon, samtidig som ho peikar framover og plasserer seg godt i det nye mediebildet. Gjennom gode retoriske grep, glitrande skribentar og vakkert språk skil ho seg ut som ei avis som på førebiletleg vis ikkje bere ein berar av det journalistiske handverket, men også den skriftlege kulturarven.”

Redaktør og daglig leder Astrid Espeland jublet av glede da avgjørelsen falt.

”Dette er eit resultat av lagarbeid over tid. Vi er på mange måtar litt av alt det LLA står for: Samhald, fellesskap, entusiasme og ein stor porsjon vilje til stadig å ta nye steg. Og så er det jo litt moro at alle sju i avisa er kvinner”, strålte Espeland.

LLAs jury delte ut hederlig omtale til Askøyværingen og Våganavisa.

Samme kveld fikk Asgeir Olden LLAs hederspris, mens Kvinnheringen fikk prisen for årets lokalavisside. Tidligere under landsmøtet ble følgende priser delt ut: Årets lokalavisfoto til Anne Jo Lexander i Askøyværingen, markedsprisen til Gjesdalbuen og LLAs journalistpris til Bernt Ivar Bergum i Hallingdølen.

Ståle Melhus, redaktør i Fanaposten, ble gjenvalgt til styreleder i LLA. Med seg i styret har han nå Roar Vigeland Osmundsen i Søgne og Songdalen Budstikke, Hilde Eika Nesje i Bø Blad, Asta Brimi i Fjuken, Edd Meby i Våganavisa, Tomas Bruvik i Kvinnheringen, Hilde Dypaune i Saltenposten og Holger Austvoll i Strandbuen (fast møtende vara).

For nærmere informasjon:

Astrid Espeland, redaktør i årets lokalavis, dir. tlf. 970 51 120

Ståle Melhus, styreleder i LLA, melhus()fanaposten.no, dir. tlf. 982 17 445

Rune Hetland, generalsekretær i LLA, rune()lla.no, dir. tlf. 452 89 444

Geir K. Hus, informasjonssjef i LLA, geir()lla.no, dir. tlf. 452 89 333

Vidar Alfarnes, LLAs fotograf på landsmøtet, vidaralfarnes()gmail.com, dir. tlf. 470 91 766.

Her kan du lasta ned pressemeldingen (i pdf-format) og bildet (i jpeg-format) med Suldalsposten:

LLA Suldalsposten

 LLA Suldalsposten 2

 Pressemelding om Årets lokalavis:

LLA Årets lokalavis

På landsmøtesidene våre vil du utover veka finna bilde, diplomar og foredrag frå landsmøtet i Bergen. Trykk her for å koma til rett plass.