Avisteltfoto-OK

Stort avistelt på Kystens Dag

Landets kanskje mest velfylte avistelt preget hovedstaden.

Her triller LLAs styreleder Ståle Melhus aviser ned til Rådhusbrygga i Oslo. Da Kystens Dag og Sjømatfestivalen ble arrangert andre helga i juni, ble publikum ønsket inn til avisbransjens store avistelt. I tre dager kunne tusenvis av gjester lese aviser fra hele landet.

Avisteltet ble rigget opp like ved inngangen til Aker Brygge. I en salig blanding av sjømannskor, sjømatdelikatesser, utstillinger og fiskefartøy, kunne folk forsyne seg av lokalaviser fra hele kysten og fra resten av Norge. Avisteltet innbydde til lesing og en hyggestund for de nærmere 100.000 gjestene som var ventet innom i løpet av den tre dager lange sjømatfestivalen i hovedstaden.

– Vi oppfordret alle medlemsbedrifter om å sende ferske aviser til avisteltet. På den måten fikk vi vist frem avismangfoldet for tusenvis av tilreisende og fastboende gjester, sier Ståle Melhus.

Det var i 2005, på den store avisdagen under hundreårsmarkeringen for unionsoppløsningen, at LLA, MBL og Indre Oslofjord Fiskerlag første gang samarbeidet om den store avisutstillingen. Siden den gang har altså avisbransjen og Kystens Dag hatt glede av hverandre.