Stabile opplagstall for lokalavisene. Sandnesposten blant avisene som vokser mye

Lokalavisene står fortsatt sterkt blant folk. De over 110 avisene tilsluttet Landslaget for lokalaviser (LLA) har omtrent samme samlede opplagstall siste halvår som forrige halvår.

Opplagsvinnere i Sandnesposten: Fra venstre Mikkjell Lønning, Ingrid Schmidt Holst, Daniel Skutle Ulloa, Trine Barka Højmark, Trond Eirik Olsen, Frida Mauritzen, Jørn Holmen, Aslak Ravndal, Frode M. Gjerald og Ida Tiberg. Foto: Frode Olsen, Sandnesposten.

Ferske opplagstall viser også at digitaliseringen og innovasjonstakten i mediebransjen fortsetter; nesten 90 % av LLA-avisenes opplag er nå tilgjengelig digitalt, der leserne får lokal journalistikk og annonser både på nett og papir. Det viser ferske opplagstall fra Landslaget for lokalaviser (LLA).

Nye opplagstall for 1. halvår 2020, som LLA og MBL legger fram i dag onsdag, bekrefter altså at lokalavisene fortsatt står sterkt i Norge.

LLA-avisenes samlede opplag er stabilt. Avisene i LLA har nå et netto opplag på drøye 361.000. Sammenlignbare tall med forrige halvår viser en nedgang på rundt 1000 abonnenter.

Slik kommenterer LLAs generalsekretær Tomas Bruvik de ferske opplagstallene:

– Lokalavisene har alltid gjort en viktig jobb. I tillegg til å gi innbyggerne nyheter som betyr noe for folks hverdag, bidrar lokalavisene til å skape samhold og lokal identitet. Også etter at korona-epidemien slo inn over Norge, har vi fått demonstrert at lokalavisene tar samfunnsansvar. Avisene våre har bidratt med livsviktig informasjon for innbyggerne, sier Tomas Bruvik.

Sandnesposten, Bladet Vesterålen og Dag og Tid er blant de nesten 40 av LLAs aviser som øker netto-opplaget det siste halve året. Opplagsvinner Sandnesposten øker med 491 og har nå et samlet opplag på 7.395. Også Sogn Avis og Kyst og Fjord er blant lokalavisene som gjør det godt i LLA-familien.

Ansvarlig redaktør Frode Myhra Gjerald og daglig leder Jørn Holmen i Sandnesposten om den flotte opplagsøkningen:

– Vi har gjort et systematisk opplagsarbeid gjennom mange år. Vi gjør også en gradvis forbedring av produktet, både på nett og papir. Amedias inntreden på eiersiden har løftet journalistikken betydelig, i tillegg til at vi det siste året har fått utvidet redaksjonen. I desember i fjor var vi fire fast ansatte. I desember i år kommer vi til å være ti medarbeidere, sier Gjerald og Holmen.

For flere kommentarer og informasjon:

Tomas Bruvik, generalsekretær i LLA, tomas@lla.no, mobil 411 08 523

Geir K. Hus, markeds- og informasjonssjef i LLA, geir@lla.no, mobil 452 89 333

Frode Myhra Gjerald, ansvarlig redaktør i Sandnesposten, frode.gjerald@amedia.no, mobil 916 08 428

Jørn Holmen, daglig leder i Sandnesposten, jorn.holmen@amedia.no, mobil 905 45 112

Her kan du laste ned alle opplagstallene for LLA- og MBLs aviser:
Opplagstall-aviser-første-halvar-2020

Tomas Bruvik, generalsekretær i Landslaget for lokalaviser: – Lokalavisene bidrar til å skape samhold og lokal identitet. Foto: Geir K. Hus, LLA