Lene og Tomas

Årets lokalaviser skal kåres

LLA skal i vår avsløre hvilke lokalaviser som fortjener ekstra heder og ære. Alle kan være med og feire prisvinnerne gjennom egne arrangementer på avishusene landet rundt.

Landslaget for lokalaviser (LLA) arbeider med arrangementet der vi skal utrope Årets lokalaviser og dele ut en håndfull andre gjeve avispriser. Så sant korona-restriksjonene tillater det, blir det prismarkering på Hotel Christiania Teater i Oslo om kvelden fredag 18. juni. Dit inviteres flere av avisene som skal få heder og ære.

Øvrige aviser i LLA-familien oppfordres til å være med på markeringen gjennom lokale arrangementer på egne avishus. Prisfesten i Oslo sendes direkte på nett, samtidig vil LLA gjerne knytte sammen alle avisene som ikke kan være med i hovedstaden den dagen, men som forhåpentligvis vil være med og hedre gode bransjekolleger.

– LLA er jo organisasjonen for lokalavisene i hele Norge. Avisene er grunnfjellet i medielandskapet og de gjør en fantastisk jobb landet rundt. Dette har vi lyst til å få fram når vi snart skal hedre flere av lokalavisene, sier LLAs generalsekretær Tomas Bruvik og organisasjonssekretær Lene Østberg (bildet). Sammen med resten av LLA-sekretariatet og styret er de nå i gang med å planlegge årets prismarkering. Også fagjuryene forbereder seg i disse dager.

– Vi håper at de fleste avisene inviterer medarbeiderne sine til en hyggelig fredagskveld på eget avishus, der folk kan følge LLAs prismarkering på nett. Lag pizza eller noe annet godt og ha to-tre fine timer sammen på avishuset. Så skal vi prøve å sy dette sammen til et arrangement på nett der vi også får vist fram avisfloraen i hele Norge, sier Bruvik og Østberg. Artikkelen fortsetter under annonsen.

Avstemning på nett

– Underveis i løpet av fredagskvelden  blir det også avstemning og kåring av de beste avissidene. Også dette skal gjøres direkte på nett. Vi skal få inn lyd og bilder fra utvalgte aviser som samler medarbeiderne på eget avishus denne kvelden,

LLA kårer hvert år Årets lokalavis. I tillegg deler vi ut priser for beste markedsarbeid, foto, journalistikk, digitale satsing og avisside. På grunn av korona-nedstengningen i fjor, ble det planlagte landsmøtet og prisfesten i Ålesund avlyst – og prisene holdt igjen. Nylig har avisene nettopp sendt inn bidrag fra 2020 og dermed blir det dobbel prisutdeling i vår. LLA kårer derfor to Årets lokalaviser i tillegg til hederlige omtaler. Også i de øvrige klassene deles det ut to hovedpriser.

– Lokalavisene har gjort en imponerende jobb for leserne og innbyggerne i disse uvanlige og krevende tidene. Nå fortjener alle snart en liten pause fra hverdagen, der vi kan hedre gode bransjekolleger som skal få årets lokalavispriser. Tenk gjerne alt nå på hvordan dere kan lage til en hyggelig kveld på eget avishus, sier Tomas Bruvik og Lene Østberg.

Her kan du lese meir om prismarkeringa.

LLA inviterer flere av prisvinnerne til Hotel Christiania Teater. Samtidig oppfordres alle aviser til å samle medarbeiderne sine på eget avishus samme kveld. Slik skal hele avisfamilien knyttes sammen for å hedre prisvinnerne, og markere at lokalavisene gjør en viktig jobb for innbyggerne i hele Norge.