Pressens hus-logoen på plass. Nå kan du foreslå navn på møteplassen i huset

Pressens hus har fått sin egen logo. Hjertet av huset skal være en restaurant og debattarena, og du kan være med på å bestemme navnet på restauranten som blir midtpunktet i det nye møtestedet for journalistikk i Norge. Send inn ditt forslag senest 19. juni.

Pressens hus i Oslo åpner vinteren 2021. Pressens hus skal være landets viktigste møtested for å diskusjon om journalistikk, ytringsfrihet og mediepolitikk. Elleve organisasjoner og bedrifter vil holde til i huset som skal syde av aktivitet og debatt. Det blir utstillinger, presse-quiz og debattmøter – både av det fysiske og det digitale slaget.

– Og ikke minst skal vi tilby mat og drikke, og nå trenger vi din hjelp for å finne det rette navnet på restauranten. Vi vil gjerne ha et fengende navn som kobler restauranten med mediebransjen, sier Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk Presseforbund.

Hun leder konseptgruppen for Pressens hus som utlyser navnekonkurransen. Floberghagen er også stolt av å vise fram den nye logoen til Pressens hus som er utformet av Ragnhild Mellbye, designer i Schibsted.

– Det grafiske innholdet er selvfølgelig viktig. Vi skal ha med oss at vi er en tradisjonsrik bransje, men samtidig være fremoverlente. Nå handler mye av arbeidet om å fylle Pressens hus med innhold. Vi gleder oss til å få et passende navn til restauranten i hjertet av huset. Mange av oss husker de legendariske pressepubene Tostrupkjelleren og Ryktebørsen. Her snakker vi om et minst like viktig møtested for bransjen, men i en mer moderne form. Vi håper både restauranten og Pressens hus forøvrig kan bli et levende samlingssted for alle som er opptatt av å diskutere fri og uavhengig journalistikk, sier Floberghagen.

Restauranten i Pressens hus vil fungere som en kaffebar på dagtid og en tapasbar på kveldstid. Pressens hus ligger et steinkast fra Oslo S og har adresse Skippergata 22-26.

Vinneren av navnekonkurransen kan vente seg både premie og heder og ære. Blir du den som kommer opp med vinnernavnet på restauranten, vil du bli invitert til åpningsfesten av Pressens hus, og du får også et gavekort på middag for to i restauranten.

Frist for å sende inn forslag på navn er fredag 19. juni kl 15.

– Vinneren blir kåret høsten 2020. Vi håper på mange gode og kreative navneforslag, sier Elin Floberghagen.

Her kan du komme med ditt navneforslag.

Du må gjerne begrunne forslaget ditt. Det er også mulig å legge inn flere forslag.

Det er Toma som har inngått avtale med eiendomsutvikler Aspelin Ramm om drift av restauranten. Konseptet utvikles i nær kontakt med medieorganisasjonene og – bedriftene som skal flytte inn i Pressens hus.

Nøyaktig når det blir åpning av Pressens hus er ikke klart ennå, men innflytting skjer på nyåret, og Elin Floberghagen kan glede seg over at det ikke ser ut som om prosjektet er nevneverdig forsinket av korona-epidemien.

– Vi gleder oss til å åpne dørene vinteren 2021. Vi ser frem til å invitere til mange ulike arrangementer og merker at behovet for å møtes for å diskutere ytringsfrihet, journalistikk og mediepolitikk er større enn noen gang, sier hun.

Her er organisasjonene som samarbeider om Pressens hus: Norsk Presseforbund, Fagpressen, Faktisk, Institutt for Journalistikk, Landslaget for lokalaviser, Mediebedriftenes Landsforening, Norsk Journalistlag, Norsk Lokalradioforbund, Norsk Redaktørforening, NTB og SKUP.