Pressens Hus Foto jan 2021 a

Pressens hus åpner trolig til påske

Så sant ikke koronapandemien byr på nye overraskelser, flytter LLA, NTB, IJ og en rekke medieorganisasjoner inn i Pressens hus rundt påsketider i år.

I Oslo sentrum jobbes det fortsatt dagen lang for at Pressens hus skal kunne stå ferdig til å ta i mot presseorganisasjonene tidlig i vår. I så fall flytter Landslaget for lokalaviser (LLA) inn sammen med NTB, Institutt for journalistikk (IJ), Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, MBL, Fagpressen, Norsk Lokalradioforbund, Faktisk og SKUP. Også Norsk Journalistlag skal ha et kontor i Pressens hus og være med på arrangementer som synliggjør journalistikken og redaktørstyrte medier. I tillegg til et faglig spennende miljø for mange av oss som arbeider i mediebransjen, skal det bli debatter, foredrag og utstillinger i Pressens hus. I tilknytning til huset, skal det også komme en tapasbar.

Saken, og flere bilder, under annonsen.

Styringsgruppa i Pressens hus hadde nylig styremøte (bildet under). Der sa gårdeier og utbygger Aspelin Ramm at de gjør alt de kan for at huset kan overdras til leietakerne i midten av mars. Deretter skal flyttelassene på plass. Går alt etter planen, kan de fleste flytte inn rundt påsketider.

Pressens hus blir liggende i Skippergata 22-26 i Kvadraturen i Oslo sentrum, rett ved Karl Johans gate og tre-fire minutters gange fra Oslo S og Flytogterminalen.

Bildene er tatt av Per Brikt Olsen i Fagpressen og Torill Roås i MBL under en synfaring 20. januar.