Nå samler vi koronahistorier som du kan få bruke

Hjelp oss å samle inn koronahistorier, så vil en egen redaksjon ved Senter for undersøkende journalistikk bidra med research og produksjon av redaksjonelt materiale som dere kan bruke.

Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) og Landslaget for lokalaviser (LLA) samarbeider om å hente inn og redaksjonelt bearbeide ufortalte historier om konsekvenser av korona-epidemien i Norge. Dette gjør vi med støtte fra Fritt Ord.

En egen korona-redaksjon ved SUJO skal bearbeide historiene og informasjonen som kommer inn. Redaksjonen skal ikke publisere stoffet selv, men tilby det til landets lokalmedier. Kommer det gode tips fra ditt område, kan du altså få muligheten til å publisere gode redaksjonelle saker servert av SUJO-redaksjonen.

I første del av prosjektet ber vi folk om å dele sine koronahistorier, enten de er små eller store, om de er rammet personlig eller om de har sett noe som trenger offentlig oppmerksomhet.

Del dette svarskjemaet med dine lesere, så kan de enkelt dele historiene sine på en trygg måte.

Du kan også dele denne informasjonssiden.

Videoen som ligger øverst i denne saken kan du også dele i egen nettavis på sosiale medier. 

Spør for eksempel leserne dine:

Hvordan har livet vært etter at korona-restriksjonene ble innført? Hva har vært vanskelig og urimelig? Hvordan har det vært å ikke kunne gå på jobb, at ungene må være hjemme fra skolen, å ikke få besøke besteforeldre? Hvilke tiltak fra myndighetene har ikke fungert? 

Det er kunnskap og informasjon som er mest nødvendig og etterspurt nå. Derfor trenger vi også en nasjonal dugnad på dette: Få fram ny informasjon, og de ufortalte historiene. Kunnskap og svar kan redusere den uroen og usikkerheten mange kjenner på.

– Jeg tror alle som driver med journalistikk kjenner på et stort ansvar akkurat nå. Det som skjer går så raskt og har så store konsekvenser for så mange. Undersøkende journalistikk har aldri vært viktigere, sier senterleder Per Christian Magnus ved SUJO.