Sandnesposten Sandvedparken

Lokalavisene står sterkt. Sandnesposten øker mest

Ett døgn før kulturministeren legger fram regjeringens mediemelding på Landslaget for lokalaviser sitt landsmøte, viser nye opplagstall at lokalavisene står sterkt i Norge. Leserne vil fortsatt ha lokaljournalistikken både på papir og nett.

Landslaget for lokalaviser (LLA) er organisasjonen for godt over 100 av lokalavisene i Norge. Opplagstallene for 2. halvår 2018 viser at fådagersavisene i LLA nå har et netto opplag på drøye 339.000, en liten økning fra forrige telling. Nesten 70 % av opplaget er komplett-abonnement, der leserne får journalistikken og lokale annonser både på nett og papir.

– Vi gleder oss over at mange lokalaviser fortsatt øker opplaget. Det tyder på at lokalavisene tilbyr godt og relevant innhold både på nett og papir. Fortsatt skal vi arbeide med å bli enda bedre digitalt, sier LLAs generalsekretær Rune Hetland.

Sandnesposten er LLAs opplagsvinner. Avisa øker med 518 og har nå et netto opplag på 6438. Lokalavisa i Sandnes publiserer innholdet på papir tirsdager og torsdager og på nett hele uka. Ansvarlig redaktør Frode M. Gjerald og daglig leder/markedssjef Jørn Holmen forklarer veksten slik:

– Aktivt opplagsarbeid over tid og at vi har en stab som står på for å lage en stadig bedre lokalavis, både på papir og nett. Hard jobbing går aldri av moten.
– Samtidig har Sandnesposten vært en liten avis i en stor by i mange år. Vi har et enormt potensial. En stadig sterkere bypatriotisme kan også ha slått positivt ut for oss. Sandnes» innbyggere vil ha en avis som bryr seg om byen og er opptatt av det som skjer i lokalsamfunnet, sier Frode M. Gjerald og Jørn Holmen.

Også Lindesnes i Mandal, Hallingdølen i Ål og Vestlandsnytt i Fosnavåg er eksempler på lokalaviser med hyggelig opplagsøkning.

For mer informasjon:

Rune Hetland, generalsekretær i LLA, rune()lla.no, mobil 452 89 444

Geir K. Hus, markeds- og informasjonssjef i LLA, geir()lla.no, mobil 452 89 333

Frode M. Gjerald, redaktør i Sandnesposten, frode.gjerald()sandnesposten.no, mobil 916 08 428

Jørn Holmen, daglig leder/markedssjef i Sandnesposten, jorn.holmen()sandnesposten.no, m 905 45 112

Mange av lokalavisene er også til stede på LLAs landsmøte, som åpner fredag klokka 11.00 på Scandic Ambassadeur Hotel i Drammen. Kulturministeren går på scenen klokka 12.40.

Her er opplagstallene for LLA og MBLs aviser i 2. halvår 2018:

opplag_19-1_til_publisering

LLAs generalsekretær Rune Hetland: – Lokalavisene tilbyr godt og relevant innhold både på nett og papir.