LLA_DagogTid_Gjerdaaker

Lokalavisene står fortsatt meget sterkt

Overt tid er opplagstallene til lokalavisene stabile, selv om det samlede avisopplaget for aviser tilsluttet Landslaget for lokalaviser (LLA) går ned med 2,3 prosent det siste året.

Dag og Tid og Lokalavisa NordSalten er årets opplagsvinnere. Redaktørene Svein Gjerdåker i Dag og Tid (til venstre) og Børge Strandskog i Lokalavisa NordSalten har derfor ekstra grunn til å feire i dag.

Det er en sterk og lang tradisjon for lesing av lokale aviser i Norge. Slik er det fortsatt, men det samlede abonnementstallet for LLA-aviser går noe ned fra 201o til 2011. Samlet opplagstall er nå 364.072. Alt i alt er lokalavisene godt fornøyd med avisbransjens ferskeste opplagstall.

– Lokalavisene står sterkt og vi knytter folk i bygder, tettsteder og bydeler sammen. Vi følger hverdagslivet, kulturlivet og ikke minst lokalpolitikken meget tett. Det så vi tydelig i forbindelse med siste kommunestyrevalg, da lokalavisene i lang tid før valget dekket lokaldemokratiet på en bred og engasjert måte. Det sier generalsekretær Rune Hetland i Landslaget for lokalaviser. 

 Årets opplagsvinner blant LLA sine medlemsaviser er Dag og Tid, ukeavisen for kultur og politikk. Avisen øker opplaget med 391 eksemplarer (4,7 prosent). Dag og Tid har nå et godkjent opplag på 8.729 eksemplarer hver uke. Redaktør Svein Gjerdåker kommenterer veksten slik:

 – Vi lager en variert avis med godt innhold og gode tekster. Ikke minst slipper vi til mange forskjellige stemmer i spaltene våre. Svært mange av våre lesere setter pris på dette ved å fornye abonnementet sitt.

Blant LLAs øvrige aviser er Lokalavisa NordSalten opplagsvinner. NordSalten øker opplaget med 216 eksemplarer og er dermed den typiske lokalavisen i LLA-familien som øker mest det siste året. Også SolungAvisa (+ 211 eks) og Steinkjer-Avisa (+ 105 eks) er blant opplagsvinnerne i LLA.

Landslaget for lokalaviser er organisasjonen for over 110 av avisene i Norge.

For mer informasjon om lokalavisenes opplagsutvikling:

Rune Hetland, generalsekretær i Landslaget for lokalaviser (LLA), mobil 452 89 444, rune()lla.no

Geir K. Hus, informasjonssjef i Landslaget for lokalaviser (LLA), mobil 452 89 333, geir()lla.no

Kontaktpersoner blant opplagsvinnerne:

Svein Gjerdaker, redaktør i Dag og Tid, mobil 916 02 751, svein()dagogtid.no

Børge Strandskog, redaktør i Lokalavisa NordSalten, mobil 902 54 763, lokalavisa()nord-salten.no

Marianne L. Østmoen, redaktør i SolungAvisa, mobil 958 70 439, marianne.l.ostmoen()solungavisa.no

Odd Birger Grønli, redaktør i Steinkjer-Avisa, mobil 997 27 887, obg()steinkjer-avisa.no

For nedlasting:

Under her finner du bilder for fri bruk i forbindelse med omtale av avisenes opplagstall. Men først et lite utvalg presseklipp om avisenes opplagstall:

Bilder for nedlasting:

Redaktør Svein Gjerdåker  i Dag og Tid:

Redaktør Børge Strandskog i Lokalavisa NordSalten:

Medarbeiderne i Lokalavisa NordSalten feirer at opplaget nå er 2871. Fra venstre redaktør Børge Strandskog, journalist Gunnar Grytøyr (i skjermen), journalist Kitty Skapalen, praksisplass-student Hannah Prescher og typograf Frode Elsbak:

Redaktør Marianne L. Østmoen i SolungAvisa: 

Redaktør Odd Birger Grønli i Steinkjer-Avisa: