Tillitsseminar 2

Lokalavisene har høy tillit. Folk forstår også forskjellen på redaktørstyrte medier og sosiale plattformer

Lokalavisene har høy tillit i befolkningen, bare slått av NRK, viser en ny undersøkelse som Medietilsynet presenterte for noen dager siden.

Medietilsynet la fram tillitsrapporten på Kulturhuset tirsdag. Her er direktør i Medietilsynet, Mari Velsand, i samtale med etikkredaktør i NRK Per Arne Kalbakk (t.v.),  sjefredaktør i VG Gard Steiro, sjefredaktør i Dagsavisen Eirik Hoff Lysholm og Hallvard Moe, professor i medievitenskap og medieforsker ved Universitetet i Bergen.

– Det er godt å se at lokalavisene fortsatt har stor tillit hos innbyggerne. Det er god og troverdig journalistikk som er avgjørende for tillit og vi må hele tiden arbeide for å levere best mulig kvalitet til våre lesere, sier generalsekretær Rune Hetland i LLA i en kommentar.

Hetland sier også at det er positivt at publikum synest å være bevisst forskjellen på redaktørstyrte medier og andre kanaler, særlige sosiale medier.

– Medietilsynets undersøkelse viser at tilliten til nyheter på Facebook er svært mye lavere enn for redaktørstyrte medier. Det er naturlig og slik bør det også være, men vi i de redaktørstyrte mediene må aldri hvile. Det tar tid å bygge opp tillit og det skal ikke så mye til før den svekkes, sier LLAs Rune Hetland.

Her på Medietilsynets nettsider finner du alt om undersøkelsen, inkludert opptak fra frokostseminaret i dag der rapporten ble lagt fram.