Marius Karlsen i Helt Digital holdt åpningsforedraget torsdag ettermiddag.
Marius Karlsen i Helt Digital holdt åpningsforedraget torsdag ettermiddag.Bilde 1 av 4
Bilde 2 av 4
Bilde 3 av 4
Marius Karlsen i Helt Digital, Trude Hiller i  Steinkjer-avisa, Rune Hetland i LLA, Merete Lillesand i Kvinnheringen og Programleder Charlotte Sanden fra NRK i debatt om å skape nye inntekter i lokalavisa.
Marius Karlsen i Helt Digital, Trude Hiller i Steinkjer-avisa, Rune Hetland i LLA, Merete Lillesand i Kvinnheringen og Programleder Charlotte Sanden fra NRK i debatt om å skape nye inntekter i lokalavisa. Bilde 4 av 4

Sjå kven som var på kurs:

Fekk klar beskjed: – Lokalavisene må tørra å gå nye vegar og satsa digitalt

Med nesten 100 gjester på Flesland, satte LLAs Lokal & digital-konferanse ny rekord i høst. Dette tyder på at lokalavisene vil satse enda mer på digitalt innhold og tørre å gå nye veier.

Frå papiravis til nett døgnet rundt: Anne Berit Amdal og Eli Moen Karlsen i Strandbuen i samtale med LLAs programleder Charlotte Sanden i NRK. Her kan du se videoen som viser hvordan lokalavisa nå jobber digitalt.

Podcast-erfaringer i Bergen. Frå venstre Anne Marie Aarøen Vangsnes i Os og Fusaposten, Helge Søfteland i Hordaland, Carina Wangensten i Bømlo-Nytt og LLAs programleder Charlotte Sanden i NRK.

– Dere må dessuten samarbeide mye mer. Både med andre aviser og med andre gode krefter i lokalmiljøet, sa Marius Karlsen (bildet) i åpningsforedraget sitt da LLA åpnet den ett døgn lange Lokal & digital-konferansen på Flesland torsdag. Trude Hiller i Steinkjer-avisa, Merete Lillesand i Kvinnheringen og Rune Hetland i LLA var med i debatten etterpå, som ble ledet av NRKs Charlotte Sanden.

LLAs Lokal & digital fortsatte hele fredagen. Da fikk vi blant annet høre om hvordan Strandbuen har gått fra å tenke papir til nett døgnet rundt. Det fortalte også Firdaposten om.

Bømlo-nytt, Hordaland og Os og Fusaposten delte spennende erfaringer om podcast. Grenda og Hallingdølen delte erfaringer om hvordan de dekket lokalvalget med lyd og bilder.

Under bildene er hele programmet, men her kan du først se Grendas egen kavalkade om hvordan de dekket innspurten på kommunestyrevalget:

Ingvar Sandvik, Kantar, om rikets medietilstand.

Helge Søfteland, Hordaland, om podkast og video.

Debatt: Marius Karlsen i Helt Digital, Trude Hiller i Steinkjer-avisa, Merete Lillesand i Kvinnheringen og Rune Hetland i LLA. Charlotte Sanden ledet samtalen.

Torsdagen:

17.00: Åpnings- og trendforedrag med Marius Karlsen, Helt Digital

18.00: Debatt om å skape nye inntekter i lokalavisa. Annonsemedarbeiderne Trude Hiller i  Steinkjer-avisa og Merete Lillesand i Kvinnheringen, LLAs generalsekretær Rune Hetland og Marius Karlsen i Helt Digital er med i samtalen.

Programleder: Charlotte Sanden, NRK

20.00: Middag og avisprat

Fredagen:

09.00: Slik jobber vi på nett og papir i dag! Lokalavisa Strandbuen er midt oppi en stor digital omstilling. Journalist Elin Moen Karlsen og markedsmedarbeider Anne Berit Amdal forteller om hvordan de nå lager engasjerende innhold på nett og papir. Samtalen og resten av dagen ledes av vår programleder Charlotte Sanden, NRK.

10.00: Rikets medietilstand. Ingvar Sandvik i Kantar

11.00: Parallelle fagspor for redaksjon og marked:

Markedssporet: Danny Pellicer og Espen Bakketun i Amedias innholdsbyrå Spray om innholdsmarkedsføring på nett og papir.

Redaksjonssporet: Geir Jetmundsen i BA/Bergensavisen om å skrive avistitler som fenger leserne

12.00: Lunsj

13.00: Svend Arne Vee i Firdaposten om redusert papirfrekvens og nye hverdagsrutiner + Bømlo-nytt, Hordaland og Os og Fusaposten om podcast.

14.00: Lyd og bilde i valgdekningen. Digitale erfaringer fra kommunevalget som kan brukes på andre områder nå, bl a med Grenda og Hallingdølen

LLAs innovasjonssjef Tomas Bruvik forteller om digitale inntrykk fra landeveien i lokalavislandet.