møte LLA og journalistutdanninga

LLA samarbeider med Nord Universitet

LLA-sekretariatet er godt i gang med planleggingen av neste års landsmøte, som blir i Bodø 13. til 15. april. Vi har vært i Bodø og besøkt Nord Universitet, som spesialiserer seg på å utdanne lokalavisjournalister.

møte LLA og journalistutdanninga

Vi diskuterte tettere samarbeid med universitetets journalistutdanning, blant annet knyttet til landsmøtet. Universitetet jobber med spennende forskningsprosjekter som kan gi nyttig kunnskap til lokalavisene.

Fagkompetanse er blitt viktigere for lokalavisjournalister, og Nord Universitet vil svært gjerne bidra til å etterutdanne LLA-journalister. Til høsten har de et enkeltemne som kan passe godt som etter- eller videreutdanning for erfarne journalister som vil spesialisere seg på kommentarjournalistikk, og lære mer om klima og miljøspørsmål. Emnet har tittelen «Demokrati og offentlighet – kommentarjournalistikk om klima og miljø». Det inngår i masterutdanningen til universitetet, men er også mulig å ta som enkeltstående emne. Undervisningen er samlingsbasert, og vil (med forbehold om endringer) foregå i Bodø 18., 19.og 20. oktober, samt 8., 9. og 10 november. Eksamensformen er hjemme-eksamen, i tillegg er det skriving av kommentar og kronikk.

Søknadsfrist 1. juli. 

Les mer om emnet.

Spørsmål om undervisning og det faglige opplegget: kontakt Birgit Røe Mathisen, eller tlf 91376046.

Les mer om hvordan du søker på enkeltemner ved Universitetet i Nord.

Praktiske spørsmål om søknadsprosedyrer etc, kontakt studierådgiver Lars Aksel Stuen Broback, tlf 75517647.