Pressefrihet_LLA_2

LLA i Stortinget om pressefrihetens vilkår

Landslaget for lokalaviser var blant medieorganisasjonene som i går deltok i Stortingets debatt om pressefrihetens vilkår.

Pressefrihet_LLA_1

Det var familie- og kulturkomiteen som mandag var vertskap for Stortingets seminar om pressefrihetens vilkår i Norge. Fra LLA stilte nyvalgt styreleder Roar Vigeland Osmundsen i manesjen. Osmundsen snakket da om pressefrihetens kår i et lokalt perspektiv. Vår styreleder oppsummerte sitt innlegg slik:

«Lokalavisene vil lokalmiljøet vel, men fordi vi møter leserne ansikt til ansikt hver dag, og fordi at det er tette bånd mellom mange, så er det utfordrende å drive kritisk journalistikk.

Skal vi fortsatt kunne drive konstruktiv journalistikk, må lokalavisene ha gode rammevilkår og brukbar økonomi.

Når alt kommer til alt er det jeg som redaktør og mine journalister som må skape kultur for kritisk journalistikk i lokalmiljøene, men det frikjenner ikke den enkelte ordfører og rådmann sin soleklare oppgave med å skape en åpen kultur i norske kommuner. Her er det mye å gå på.

Det handler til slutt om hvilket samfunn vi vil ha; ønsker vi pressefrihet må vi ha en slagkraftig pressepolitikk.»

I tillegg til LLA deltok Norsk Redaktørforening, MBL, Fagpressen, Norsk Journalistlag, Institutt for journalistikk og Karmøynytt/Haugesundnytt. Knut Olav Åmås, direktør i Stiftelsen Fritt Ord, oppsummerte og kommenterte debatten.

Pressefrihet_LLA_2 Pressefrihet_LLA_3

Fra debatten hos kulturkomiteen på Stortinget i går. Fra venstre Arne Jensen i Norsk Redaktørforening, Knut Olav Åmås i Fritt ord, Roar V. Osmundsen fra LLA og Thomas Spence i NJ. Foto: Geir K. Hus, LLA.