LLA Årets lokalavis

Lister er Årets lokalavis

Lister er kåret til Årets lokalavis. Den gjeve prisen ble delt ut på Landslaget for lokalavisers (LLA) landsmøte i Bodø lørdag kveld.

Sveinung W. Jensen (t.v.), Lars Erik Larsen og Vidar Falkum i Lister. Foto: Gard Michalsen, Medier24.no.

Lister kommer ut på papir fire dager i uka i tillegg til nettutgaven. Lokalavisa dekker kommunene Farsund, Lyngdal, Kvinesdal, Flekkefjord og Hægebostad på Sørlandet. Juryen uttaler blant annet at «Lister er en solid lokalavis, som dekker det nære, det positive, det kjekke og det som ikke er fullt så kjekt. Lister er en avis som tar leseren og samfunnsoppdraget på alvor. Det som virkelig løfter Lister er deres digitale satsing. Med fast ukentlig tv-magasin, et stort innslag av levende bilder og solid oppdatering når noe skjer i lokalsamfunnet, er Lister helt i front i det digitale skiftet». Ansvarlig redaktør er Sveinung W. Jensen.

Lokalavis-juryen delte ut hederlig omtaler til Gjesdalbuen og Hallingdølen.

Lørdag kveld ble også disse prisene delt ut på LLAs landsmøte:

Markedsprisen til Bygdebladet Randaberg og Rennesøy. Hederlige omtaler til Bømlo-Nytt og Strandbuen.

Årets lokalavisfoto til Signe Fuglesteg Luksengard i Hallingdølen. Hederlige omtaler til Kristin Devor i Hallingdølen, Ingerid Jordal i Hordaland og Marius Knutsen i Sunnhordland.

LLAs journalistpris til Jan Inge Fardal i Sogn Avis. Hederlige omtaler til Jo Carlson, Marianne S. Rotihaug og Christina Cantero i Fjordenes Tidende – og Thomas Frigård i Raumnes.

Prisen for årets digitale satsing til Hallingdølen. Hederlige omtaler til Lister og Sunnhordland.

Årets lokalavisside til Hallingdølen.

Nylig avgåtte styreleder i LLA, Roald Vigeland Osmundsen, fikk LLAs hederspris.

Tomas Bruvik, redaktør og daglig leder i Kvinnheringen, er valgt til ny styreleder i Landslaget for lokalaviser. Bruvik har med seg i styret Hilde Dypaune i Saltenposten (nestleder), Øystein Øygarden i Vest-Telemark Blad (nestleder), Hilde Eika Nesje i Bø Blad, Holger Austvoll i Strandbuen, Sveinung W. Jensen i Lister og Tone Sidsel Sanden i Dølen. Camilla Skaar i Hordaland Folkeblad er fast møtende vara. Knut Martinsen i Avisa Hemnes og Robin Røkke i Nordre/Midsundingen er øvrige varamedlemmer.

Over 200 avismedarbeidere og bransjefolk fra store deler av Norge har vært samlet i to dager i Bodø. Debattene har handlet om lokalavisenes ansvar for å skape lokalt engasjement og identitet.

PS! I løpet av det neste døgnet legger LLA ut foredrag og flere bilder fra landsmøtet. Du kan også ta turen innom Medier24.no og Journalisten.no for mer landsmøtestoff.

For nærmere informasjon:

Sveinung W. Jensen, redaktør i Lister, sveinung@lister24.no, tlf. 957 74 951

Tomas Bruvik, styreleder i LLA, tomas@kvinnheringen.no, dir. tlf.  411 08 523

Rune Hetland, generalsekretær i LLA, rune@lla.no, dir. tlf. 452 89 444

Geir K. Hus, informasjonssjef i LLA, geir@lla.no, dir. tlf. 452 89 333

Årets lokalavisfoto er tatt av Signe Fuglesteg Luksengard i Hallingdølen.