#Jegvilvite

Hva vil dine lesere vite mer om? LLA oppfordrer våre medlemmer til å bruke emneknaggen #jegvilvite, #egvilvite eller #munhaliidándiehtit.

#Jegvilvite er en videreføring av kampanjen #takkfortilliten. Medieorganisasjonene dro i gang #jegvilvite-kampanjen på Pressefrihetens dag 3. mai, og håper nå at flere stemmer vil bidra ved å dele hva de vil vite.

Logoene er satt sammen av bokstaver fra logoer til små og store mediehus over hele landet.

Ønsker dere å bruke logoene, finner dere dem her

En mulighet er å legge logoene på bilder og videoer som produseres, eller det går an å printe dem ut og bruke dem som visuelt element på når folk forteller hva de vil vite.

Ønsker dere å søke opp filtrene på Facebook og bruke dem på profilbilder gjør dere det slik:

  1. Trykk på ditt profilbilde på Facebook.
  2. Velg «Legg til ramme».
  3. Søk etter #jegvilvite, #egvilvite eller #munhaliidándiehtitog ta filteret i bruk.

Du kan også bruke ferdige videoer som du finner her.

Hvorfor gjør vi dette?

Fra den minste lokalavis, gjennom nærradioen, regionale medier og fagpresse, til de store nasjonale mediehusene, har vi rik tilgang på fri og uavhengig, redaktørstyrt journalistikk.

Mens falske nyheter vurderes som en stor trussel mot demokratiet vårt, er det viktigere enn noen gang å minne oss, brukerne og myndighetene på at dette mangfoldet av medier ikke er noe vi kan ta for gitt. Nå trenger vi medier som kan formidle korrekt informasjon, som kan føre kontroll og som gis anledning til å stille spørsmål ved, og innsyn i, viktige beslutninger for samfunnet og den enkelte innbygger.  Mer enn noen gang før trenger vi dette mangfoldet av medier som kan gi svar på nettopp det hver enkelt av oss lurer på. Vi trenger å vite!

Vi gjør dette også for å minne politikerne på at det å stille opp for medier som har opplevd dramatisk bortfall av inntekter ikke er næringsstøtte, men demokratistøtte. Kontakt din organisasjon om noe er uklart.

Tusen takk for hjelpen!