Fredag vil Elias Dahlen og Anna Huseby dele sine erfaringer med å lage podkasten «Røynda». Foto: Geir K. Hus
Fredag vil Elias Dahlen og Anna Huseby dele sine erfaringer med å lage podkasten «Røynda». Foto: Geir K. Hus

Inspirasjonslunsj på fredag: Podkast om gamle traumer

Hvilke hensyn bør journalister ta når de intervjuer mennesker i sorg, og når de setter nytt søkelys på gamle traumer? Og hvordan få dramatiske enkelthendelser til å handle om noe universelt?

Dette skal vi snakke om på inspirasjonslunsjen fredag 28. april kl. 11-11.45. Da kommer Hallingdølens Elias Dahlen og Anna Huseby for å fortelle om arbeidet med podkasten «Røynda», som handler om trippeldrapet på Geilo i 2002. Journalist og forfatter Marte Spurkland blir også med.

Her kommer du inn i Teams-møtet.

Journalistene i Hallingdølen vil fortelle hvordan de jobbet med podkasten, og om etiske utfordringer de støtte på underveis. I podkasten har de intervjuet både ofre og pårørende til de drepte – og til drapsmannen, som begikk selvmord samme natt som drapene skjedde. De har fortalt den sterke historien, men også satt søkelys på tema som utenforskap og mobbing.

Podkasten «Røynda» kan du blant annet finne på Spotify.

På webinaret møter du også Marte Spurkland. Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Marte Spurkland har ofte fordypet seg i tunge historier om drap, sorg, kriser og utenforskap. Hun er tidsskriftredaktør i Humanist forlag. Hun har tidligere vært journalist, forfatter og programleder i NRK, DN, VG, TV2 og Aftenposten. I 2021 skrev hun boken «Ut av krisen. Beretninger om sammenbrudd og tilsynelatende håpløshet, men også om mot og den ukjente styrken som bor i oss alle.»

Hver siste fredag i måneden løfter vi fram en lokalavis som har klart å fortelle en vanskelig historie på en god måte. I tillegg har vi med en ekstern gjest som kommenterer relevante tema.