Journalist Anders Huke, nyheitsredaktør Eli Grotle og redaktør Arve Uglum mottok excellence i kategorien «Årets lokale nyhetsnettsted».  Foto: Caroline Roka
Journalist Anders Huke, nyheitsredaktør Eli Grotle og redaktør Arve Uglum mottok excellence i kategorien «Årets lokale nyhetsnettsted». Foto: Caroline Roka

Heidra for digitalt løft

Under medieprisane vart Sogn Avis heidra for det store digitale løftet dei har fått til på kort tid.

Under MBLs medieprisar som blei delt ut onsdag kveld, blei Sogn Avis tildelt «excellence» i kategorien Årets lokale nyhetsnettsted. Juryen grunngjev tildelinga slik:

«En lokalavis som har klart å flytte seg selv – og brukerne. Det siste året har de gjort et stort digitalt løft og har lykkes med omstillingen til de grader. Ny organisering og andre prioriteringer gjør at de oppleves som mer relevante for leserne. Selv små justeringer gjør store utslag, og gjør at nettstedet fremstår som renere, nyere og mer inkluderende for brukerne. Inspirerende utvikling på kort tid.»

Redaktør Arve Uglum stadfestar at utviklinga har skjedd fort.

– Sogn Avis var eit veldig papirtungt avishus fram til januar 2020. Sidan har vi lagt om alt. Kvardagen i redaksjonen er ikkje til å kjenne igjen, seier han.

Uglum kom sjølv inn i avisa etter at ommlegginga hadde tatt til, og han gjev mykje av æra for at det har gått så godt til dei tilsette.

– Alle slapp taket i kanten og hoppa i lag. Det er ufatteleg at det går an å omstille seg så fort. Vi har klart å ta vare på dei beste kvalitetane i papiravisa samtidig som vi har utvikla oss veldig på godt digitalt innhald, seier han.