Daglig leder Kjell Vidar Bergo og redaktør Bjarne Tormodsgard i Hallingdølen ble tildelt prisen av jurymedlem Ottar Grepstad.
Daglig leder Kjell Vidar Bergo og redaktør Bjarne Tormodsgard i Hallingdølen ble tildelt prisen av jurymedlem Ottar Grepstad.

Hallingdølen er årets lokalavis

Hallingdølen er kåret til Årets lokalavis. Avisen tok imot prisen under Landslaget for lokalaviser sitt landsmøte i Svolvær i helga.

Hallingdolen

Juryen uttaler blant annet at «vinnaren er i ein klasse for seg med breitt og grundig innhald. Hallingdølen har ei god og ryddig formgjeving som gjer at lesaren held på interessa for innhaldet, stoppar opp og brukar tid, og får ei god lesaroppleving. Avisa er uredd og skriv kritisk om det som skjer i kommunen.»

Lokalavisene Grannar og Våganavisa fikk hederlig omtale Årets lokalavis-konkurransen.

LLA har også delt ut andre gjeve avispriser i løpet av landsmøtet:

  • LLAs hederspris ble tildelt avtroppende generalsekretær i Norsk presseforbund Per Edgar Kokkvold.
  • Årets lokalavisfoto er tatt av fotojournalist Per Egil Larsen i lokalavisa Sunnhordland. 
  • Sunnhordland fikk også prisen for årets lokalavisside. 
  • Redaksjonen i lokalavisa Søgne og Songdalen Budstikke ble tildelt journalistprisen for artikkelserien om søgnerådmannens habilitet. Juryen uttaler blant annet at der kommunens ledelse viser til muntlige samtaler og vedtatte sannheter, gjør redaksjonen egne undersøkelser og etterlyser skriftlighet og etterprøvbar dokumentasjon. Anita Haugland i Sunnhordland og Christina Gulbrandsen i Askøyværingen fikk hederlig omtale i samme konkurranse.
  • Lokalavisa Verran-Namdalseid fikk markedsprisen. 

Ståle Melhus, redaktør i Fanaposten, er gjenvalgt til styreleder i LLA. Med seg i styret har Melhus nå Hilde Eika Nesje i Bø blad, Roar Vigeland Osmundsen i Søgne og Songdalen budstikke, Gry Thorsteinsen i Nye Troms, Kjell Vidar Bergo i Hallingdølen, Asta Brimi i Fjuken, Edd Meby i Våganavisa og Tomas Bruvik i Kvinnheringen.

LLA er organisasjonen for over 110 av avisene i Norge.

Nærmere 300 avisfolk fra store deler av landet har vært samlet i Lofoten denne helgen, blant annet for å jobbe frem gode løsninger for publisering på papir og nett. Lokalavisene klarer seg fortsatt veldig godt også på papir, noe nokså stabile opplagstall og flere leserundersøkelser tyder på.

LLA har sendt ut pressemeldinger. Ønskes pressebilder utover dette, ta gjerne kontakt med Laila Borge i LLA, laila()lla.no eller mobil 99 46 26 87.

Foredrag, presentasjoner og diplomtekster blir lagt ut senest tirsdag morgen/formiddag.