Frostingen er blant lokalavisene som er klare for Lokal & digital på nett

Torsdag ønsker Landslaget for lokalaviser (LLA) velkommen til årets Lokal & digital-konferanse. Lokalavisa Frostingen er blant avisene som setter av dagen og benker seg foran skjermen. Følg oss her.

Årets Lokal & digital-konferanse er altså heldigital fra begynnelse til slutt: Klokka 10.00 torsdag (22. oktober) starter vi opp livesendingen for over 150 lokalavisfolk fra fjærn og nær. Lokalavisa Frostingen samler hele gjengen (bildet) og ser på Lokal & digital sammen.

Hvis også du og dine kolleger har lyst på spennende erfaringer fra lokalavisenes innovasjonsarbeid, og er klare for mer inspirasjon til digitale satsinger i egen avis, bør også du og dine følge konferansen på nett. Det kan du gjøre her.

Alle som har meldt seg på på forhånd skal onsdag ha fått en epost med en link til sendingen. Da kan du også chatte med oss og sende inn spørsmål undervegs. Sjekk epostkassen din, evt spam-filteret.

Hvis du ikke meldte deg på på forhånd, kan du likevel følge sendingen live torsdag. Da kan du rett nok ikke sende inn kommentarer og spørsmål mens du ser på, men alt innholdet får du med deg. Se øverst på LLAs nettsider torsdag.

Gjør gjerne som avisgjengen på Frosta: Sett av mesteparten av dagen, kjøp inn boller og brus, og avtal en felles møteplass for å få med dere årets konferanse.

Lokal & digital er både for redaksjonen og markedsmedarbeiderne. Alle på avishuset som vil ha inspirasjon og kunnskap for å lage bedre lokalavis for leserne og annonsørene, bør få med seg LLAs digitalkonferanse. Og i år, på godt og vondt, slipper altså deltakerne unna både reise-, oppholds- og deltakerutgiftene.

Program for LLAs Lokal & digital torsdag 22. oktober:

10.00: LLAs generalsekretær Tomas Bruvik opnar og leder konferansen frå vårt møterom på Best Western Karl Johan Hotel i Oslo.

10.05: Amedia; dette er dei digitale trendane og slik jobbar vi no. Gode råd til lokalavisene.

Eivor Jerpåsen, nestsjef for Amedias innhaldsutvikling

10.30: Opplagsvinnarar; Slik jobber vi og dette har vi gjort for å skape opplagsvekst

Christopher Johansen i Vennesla Tidende og Eli Grotle i Sogn Avis

11.10: Mediebyrået Carat; Slik kan lokalavisene blir enda meir attraktive for dei store handelskjedene

Stian Jansen, adm dir i Carat

11.40: Slik gjer vi det! Om lokalavisas Instagramkonto «Bygdavrimmel»

Camilla Skaar og Kristina Sofie Kvåle i Hordaland Folkeblad

12.00: Lunsj og pause i sendingen

13.00: Dette må avisene jobbe med! LLAs Tomas Bruvik gir eksempel på godt og dårleg arbeid – og praktiske råd om kva avisene bør tenke på no.

13.30: Tre aviser med levande bilde. Dølen, Firdaposten og Vest Telemark blad prøver seg for tida fram med levande bilde. Dei fortel om erfaringane så langt, på godt og vondt.

Tone Sidsel Sanden i Dølen, Svend Arne Vee i Firdaposten og Øystein Øygarden i Vest Telemark blad

14.00: Storprosjekt NRK, Sujo og LLA

NRK, Senter for undersøkende journalistikk (Sujo) og LLA skal rett etter jul i gang med eit stortstilt samarbeidsprosjekt. Målet er å saman lage undersøkande og gravande journalistikk. Eit stort arbeid er alt gjennomført. På LLAs Lokal & digital kjem den aller første presentasjonen av prosjekt.

Lars Kristiansen og Grethe Gynnild-Johnsen i NRK og Per Kristian Magnus i Sujo

15.00: Avrunding, oppsummering og informasjon om nye aktivitetar som er på gang, blant anna om LLAs lokal handel-arbeid, regionale videokurs og mulighetene for å søke om innovasjonsmidlar.

Velkommen inn på LLAs Lokal & digital-konferanse fra torsdag klokka 10.00.