SiriLill-Foto.300x212

Velkomen til landsmøtet

LLA sitt landsmøte blir også i 2012 årets høgdepunkt for lokalavisene. 250 avisvenner frå store deler av landet er på plass når LLAs landsmøte opnar i Sørlandsparken fredag. Oppdatert program finn du her.

I år er arbeidstittelen vår “fornuft & galskap” og bak den skjuler det seg eit ønskje om å sjå nærare på lokalavisene sin suksess over mange år – og kva som skal til for å halda på den sterke posisjonen vår også i tida frametter. Det gjer vi først gjennom ein spennande sesjon leia av tidlegare TV2-journalist Siri Lill Mannes (bildet). Saman med mellom anna Asgeir Olden i IJ, Anne Kari Jacobsen i A-pressen, Ragnhild Olsen i Edda Media og eit utval lokalaviser som har vore med på oppturar og nedturar, skal Mannes & co komponera sukessoppskrifta vår også for framtida.

250 avisfolk frå nesten 70 ulike lokalaviser frå store deler av landet kjem til Sørlandsparken like ved Kristiansand Dyrepark for å få med seg gode ingrediensar heim til aviskvardagen sin.

Etter kulturinnslag og innleiingsforedrag, kastar vi oss over innhaldsrike fagkurs som går parallelt utover ettermiddagen. Vi håper dei aller fleste finn noko av interesse, uansett om du bruker mest tid på redaksjonen, marked eller teknisk. Skal du nå over alt, bør du få med deg fleire frå avisa di! 

Også 15 leverandørar stiller på landsmøtet med nye produkt og tenester.

Når fredag dag blir fredag kveld, blir det ein spennande runde med prisutdelingar på hotellet. Dernest skal vi ut i dyreparken, nokre steinkast frå landsmøtehotellet. Her får du opplevingar, mat og drikke. 

Lørdagen er den store dagen i plenum. Vi opnar med Anette Novak som har sett tydelege spor etter seg hos Søta Bror. Gjennom 20 år i svensk mediebransje, sist som sjefredaktør i Norra Västerbottens Tidning, er Novak spesielt opptatt av avisbransjen sine muligheter på nye plattformar.

Digitale muligheter føljer vi opp også seinare på dagen: LLA si innovasjonsgruppe viser oss muligher på nett – og inviterer mellom anna Hallingdølen opp på scenen for å høyra lokalavisa sine erfaringar etter at ho no krev abonnement på papiravisa dersom du også vil lesa innhaldet på nett, brett eller mobil.

Om kvelden er det duka for festmiddag, kåring av Årets lokalavis og avisprat utover dei små timar. Maiken Ahnger og Kai Stokkeland syr sammen kvelden, med god hjelp av Høviskeband i lobbybaren etter middagen.

I sum håper vi at LLA og lokalavisene sitt landsmøte også i år blir ein flott samlingsplass for lokalavisene og alle våre avisvenner. Det er på LLAs landsmøte at du møter bransjefolk med omtrent samme kvardag som deg sjølv – der du kan utveksla smertefulle erfaringar og fantastiske oppturar! Det er på LLAs landsmøte at ideane og erfaringane sit laust – og du etter eit par-tre dagar vonaleg reiser heim att til aviskvardagen med ny inspirasjon og fagleg påfyll.

PS! Dagen før dagen, altså frå ettermiddagen torsdag 19. april, er det leiarsamling, formelt årsmøte i LLA og generalforsamling i Lokalavissamkjøringa. 

Alle deltakarar har fått tilsendt LLAs landsmøtehefte. Der finn du mellom anna praktisk informasjon, deltakarliste og årsmelding.

Hjarteleg velkommen.

Vennleg helsing

for styret og sekretariat i Landslaget for lokalaviser

Ståle Melhus (styreleiar) og Rune Hetland (generalsekretær)

Program og praktisk informasjon for LLAs landsmøte 2012: 

«Fornuft & galskap!»

Quality Hotel & Resort Kristiansand, i Sørlandsparken, 20. – 22. april,

eit lite kvarters kjøring frå Kjevik lufthavn, ein halvtimes kjøring frå Kristiansand sentrum

Fristen for påmelding til årets landsmøte er gått ut, men vi tar sjølvsagt i mot etter-påmeldingar så lenge vi har plass på landsmøtehotellet eller i nærheten. Spørsmål om plass, sender du til Lene Østberg i LLA: lene()lla.no.

Torsdag 19. april

16.30: Ledersamling: Galskap og entusiasme!

Agnes Berntsen (bildet), Strand Hotel Fevik, blant annet om lederskap i småbedrifter

17.45: Årsmøte i LLA og generalforsamling i Lokalavissamkjøringa

20.00: Middag på hotellet

Fredag 20. april

11.00: Åpningskonsert med Ask og introduksjon med styreleder Ståle Melhus

11.30: Lokalavissuksessen: Hvorfor & hvordan

Journalist Siri Lill Mannes, fagmedarbeider Asgeir Olden (bildet), Institutt for journalistikk, analysesjef Anne Kari Jacobsen (bildet t.v.), A-pressen, analysesjef Ragnhild Olsen (bildet t.h.), Edda Media,  og ikke minst lokalavisene Steinkjer-avisa, Opp og Saltenposten

13.00: Lunsj og avisprat

14.00 – 17.30: Parallelle fagkurs

14.00: Parallellsesjon I

Velg mellom

redaksjonelt dypdykk med Asgeir Olden, IJ, eller

lesevaner og opplagsarbeid; blant annet med opplagsvinner Steinkjer-avisa, analysesjef Anne Kari Jacobsen i A-pressen, Knut Elvebakk i Salgsutvikling AS og Henry Nilsen i Norsk Opplagskontroll, eller

annonsesalg; spesielt om hvordan salgs- og kundesamtaler avsluttes med konkret salg. Med Knut Elvebakk i Salgsutvikling AS, eller

gult er ikke kult; om å få gode bilder godt på trykk. Med John Erik Johnsen i ADCom Data Molde (IT Data AS)

15.15: Parallellsesjon II

Velg mellom

når ulykken rammer & litt 22. juli, med Arne Jensen, Norsk redaktørforening, eller

lesevaner og opplagsarbeid; (fortsettelse fra parallellsesjon I), eller

temastoff & tekstreklame; lokalavisa Sunnhordland med gode eksempler, pressefotograf Trygve Skramstad med en håndfull fototips og Kjell Nyhuus i PFU-sekretariatet om rett og gale, eller

gult er ikke kult; om å få gode bilder godt på trykk (fortsettelse fra parallellsesjon I)

16.30: Parallellsesjon III

Velg mellom

når ulykken rammer & litt 22. juli, (fortsettelse fra parallellsesjon II), eller

skrivkunsten og det gode portrettintervjuet, med journalist Njord V. Svendsen, eller

god på nett; om godt annonsesalg på nett, med Ole Jakob Stranden, salgsleder digitale medier Fædrelandsvennen, eller

smart avisproduksjon og malstyring, med Alexander M. Schindler, Infomaker

18.30: Prisutdelinger på hotellet, deretter opplevelser og mat og drikke i dyreparken

Lørdag 21. april

09.00: Kulturell morgenstund

09.30: Mål & mening, om lokalavisenes muligheter på papir og nett, blant annet med Anette Novak (bildet)

10.45: Lokalavisene engasjerer seg

12.00: God design og god avisdrift: Lokalavisa Hordaland ble i fjor kåret til Europas beste lokalavis. I Kristiansand deler avisa vinneroppskriften sin med oss

12.30: Lunsj

13.30: Innovative lokalaviser; om nett, brett og mobil, blant annet med LLAs innovasjonsgruppe, lokalavisa Hallingdølen og andre aviser som kan dele nyttige erfaringer og tanker. Sørlandsungdommene Julie T. Pedersen og Gudni K. Jensen om sine medievaner.

15.00: Stort & smått fra LLA

19.30: Festmiddag, der Maiken Ahnger og Kai Stokkeland er toast-master og har underholdningsinnslag. Kåring av mellom anna Årets lokalavis.  

Etter festmiddagen: Samling i lobbybaren, der einmannsbandet HØVISKEBAND «spelar og syng ei blanding av klassiske rockelåtar, popsvisker og sentimentale country-balladar, i tillegg til ein del heimelaga ting».

LLAs innovasjonsgruppe (t.v. Per Roar Bekken, Rune Aarflot og Morten Haaland) følger med på trender på nett og produksjonssystemer. På landsmøtet gir de oss oppdateringer og inviterer lokalaviser med nyttige erfaringer på scenen, blant annet Hallingdølen, som nå har stengt nettsidene sine for alle andre enn de som kjøper papirabonnement. T.v. Kjell Vidar Bergo og Bjarne Tormodsgard i avisa.

Øvrige oppdateringer og detaljer legges ut etter hvert som vi har mer å fortelle. 

Forespørsel om plass og etteranmeldelser sender du til Lene Østberg i LLA: lene()lla.no. 

PS! Også hotelrom bestilles via LLA. 

Landsmøtepriser