LLA-Fjordenes-Tidende-Arets-lokalavis-1

Årets lokalavis: Fjordenes Tidende

Fjordenes Tidende er kåret til Årets lokalavis. Utdelingen av den gjeve avisprisen fant sted på Landslaget for lokalaviser (LLA) sitt landsmøte i Ålesund lørdag kveld.

Juryen uttaler blant annet at «heia fram av inkluderande leiarar har ein hardtarbeidande redaksjon og ei kreativ salsavdeling levert resultat som står seg mot kven det måtte vere.» Juryen roser Fjordenes Tidende for måten de dyrker fram de nye formatene med podkast, streaming, studiosendinger og aktiv bruk av sosiale medier. Avisa får skryt for å prioritere nett, samtidig som papiravisa oppleves som et premiumprodukt som veier tungt både i innhold og i hånda. Juryen er også imponert over mangfoldet i avisas kildebruk.

Fjordenes Tidende kommer ut i Måløy og dekker Kinn, Bremanger, Stad og deler av Vanylven kommuner. Lokalavisa har et opplag på 4587 og ansvarlig redaktør er nå Håvar Fagerli.

På bildet fra utdelingen på LLAs landsmøte lørdag kveld: Tidligere redaktør Erling Wåge (t.v) sammen med redaksjonssjef Svanhild Breidalen. Foto: Torill Henriksen, Medier24.no

I konkurransen om Årets lokalavis fikk Kulingen og Vest-Telemark blad hederlig omtale.

I tillegg til kåringen av Årets lokalavis, delte LLA lørdag kveld også ut følgende hovedpriser:

Årets lokalavisfoto: Elias Dahlen, Hallingdølen

LLAs markedspris: Hordaland Folkeblad

LLAs journalistpriser: Hallingdølen og Sara Finne med kollegaer i Avisa Hordaland

Årets digitale satsing: Frostingen

Årets lokalavisside: Hallingdølen

Fredag fikk Hilde Dypaune, tidligere Saltenposten i Fauske, LLAs hederspris.

Over 250 avismedarbeidere og bransjefolk har deltatt på LLA og lokalavisenes landsmøte i Ålesund. I tillegg til foredrag og fagkurs, har det vært debatt om hvordan lokalavisene kan bidra til enda mer samfunnsengasjement. Lørdag var landsmøtedeltakerne gjennom tidenes idéskaping – for å finne nye inntektsmuligheter, lage bedre journalistikk og skape større leserengasjement.

I lys av krigen i Ukraina har lokalavisene markert sin solidaritet med det ukrainske folk. Landsmøtedeltakerne har understreket hvor viktig redaktørstyrte medier er i et åpent demokrati.

Det har også vært styrevalg i LLA. Øystein Øygarden, Vest-Telemark blad, ble gjenvalgt som styreleder. Øygarden har med seg disse i LLA-styret: Tone Sidsel Sanden, Dølen, (nestleder), Camilla Skaar, Hordaland Folkeblad, (nestleder), Knut Martinsen, Avisa Hemnes, Trude Hiller, Steinkjer-Avisa, Svend Arne Vee, Firdaposten og Lillian Holden, Hallingdølen.

Varamedlemmer: Reidar Hystad, Sunnhordland, (fast møtende), Liv Maren Mæhre Vold, Alvdal midt i Væla og Christopher Johansen, Vennesla Tidende.

For mer informasjon:

Håvar Fagerli, redaktør i Fjordenes Tidende, mobil 942 79 790, havar.fagerli@fjt.no

Svanhild Breidalen, redaksjonssjef i Fjordenes Tidende, mobil 926 19 734, svanhild@fjt.no

Øystein Øygarden, styreleder i LLA, mobil 958 93 437, oystein.oygarden@vtb.no

Tomas Bruvik, generalsekretær i LLA, mobil 411 08 523, tomas@lla.no

Geir K. Hus, informasjonssjef i LLA, mobil 452 89 333, geir@lla.no

Ett av bildene i Årets lokalavisfoto-serien til Elias Dahlen, Hallingdølen: