Nyhetsarkiv
10-01-2018
Bodø 13.-15. april: Årets landsmøte for lokalavisene

Klar for årets høgdepunkt for lokalavisfamilien? Lyst på ny kunnskap, ideer og inspirasjon? På tide å ta med seg egne kolleger og møte andre bransjefolk fra store deler av Norge? I så fall bør du ta turen til Radisson Blu Hotel Bodø senest fredag 13. april. Da åpner årets landsmøte!

..... [ les mer ]

22-12-2017
Lokalavisa beste annonsekanal

En undersøkelse fra Kantar TNS viser at lokale papiraviser og nettaviser er de media som er viktigst for å få informasjon om hendelser og nyheter.

..... [ les mer ]

15-12-2017
– De små avisene har et stort ansvar for å gi alle en trygg arbeidsplass

#MeeToo-kampanjen nå i høst og vinter har med all tydelighet vist at seksuell trakasering og andre uønskede mellommenneskelige handlinger er mer omfattende enn de fleste av oss har trodd. Undersøkelsen mediebransjen har samarbeidet om å gjennomføre viser at også lokalavisene både har tilfeller av seksuell trakassering og at for mange ikke tar godt nok vare på varslerne.

..... [ les mer ]

23-11-2017
Venstre og Krf stansar kutt i pressestøtta

KrF og Venstre har i budsjettforliket fått gjennomslag for å tilbakeføre kuttet på 25,7 mill. i produksjonstilskott, og at regjeringa sitt forslag om 7 mill til innovasjonsstøtte er med.

..... [ les mer ]

10-11-2017
Bredt samarbeid om kartlegging av trakassering

Mediebransjens organisasjoner står samlet bak undersøkelsen om seksuell trakassering. Undersøkelsen ble sendt ut 21. november 2017.

..... [ les mer ]

30-10-2017
LLA kjempar for lokalavisene i Stortinget

Etter stortingsvalet har LLA hatt ein travel jobb med å nå fram til dei nye stortingsrepresentantane med informasjon om lokalavisene og om LLAs syn på pressepolitiske saker.

..... [ les mer ]

12-10-2017
Statsbudsjettet for 2018: Regjeringa sviktar media

Lokalavisene slepp kronekutt, men får ikkje nødvendig løft. Regjeringa tar ikkje konsekvensen av dei utfordringar norske medier har med å finansiere journalistikken.

..... [ les mer ]

05-10-2017
Statsbudsjettet: LLA krev løft for lokalavisene

LLA jobbar i haust aktivt for eit skikkeleg løft for lokalavisene i statsbudsjettet. – Dersom regjeringa verkeleg meiner at det er viktig med eit mangfald av seriøse aviser må dei vise det i statsbudsjettet for 2018, seier generalsekretær Rune Hetland i LLA ei veke før statsbudsjettet blir lagt fram torsdag 12. oktober

..... [ les mer ]

03-10-2017
Nye postutfordringar for avisene

Posten kjem med nye endringar frå nyttår. Lokalavisene bør snarast ta kontakt med trykkeri og distribusjonsselskap for å finne best mulege løysingar for avisleveringa.

..... [ les mer ]

03-10-2017
LLAs kurshøst godt i gang

Denne høsten arrangerer LLA arkivkurs, fotokurs og digitalkonferanse. Samtidig går vi for alvor i gang med planleggingen av neste års landsmøte, som blir i Bodø 13. og 14. april.

..... [ les mer ]