Kanalen-Ny i Nome

Få kommunen med på gaveabonnement

Kommuner som ønsker vekst bør gjøre litt stas på tilflyttere, og bidra til at studenter fortsatt tenker på hjemkommunen som «hjemme». Hva er vel bedre egnet enn et gaveabonnement på lokalavisa?

Suldal kommune spanderer gratis abonnement på Suldalsposten til alle suldøler under 28 år, som bor utenfor kommunen og er skoleelev, lærling eller i militæret.

Kommunestyret i Nome vedtok at de skal gi velkomstpakke til alle nye innbyggere. Velkomstpakken skal inneholde tilbud om gratis årsabonnement på Kanalen, i tillegg til gavekort på kino, tilbud fra butikker og informasjon om lag og foreninger, kommunale tjenester og servicetilbud. Alle nyfødte vil få en body med «Ny i Nome»-logo på. Kanalen står for alt grafisk materiell og har utarbeidet «Ny i Nome»-logoen og en enkel grafisk profil. Til gjengjeld betaler kommunen fullpris på alle abonnementene i stedet for rabatterte abo-priser som de først snakket om.

En idé å spille inn til kommunestyret?

Hvis ikke kommunestyret vil ta regningen, kan det være aktuelt å ta regningen selv? Det har Tysnes valgt å gjøre i forbindelse med kampanjen Tysnespakken, der tilflyttere får billigere tomter, lavere boligrente, billigere strøm og bredbånd og gratis lokalavis. I starten fikk tilflyttere to år gratisabonnement på Tysnes, nå får de et halvt år. Da kampanjen startet opp, ga Tysnes ut bilaget «Heima.Her.Tysnes.» Magasinet løfter fram mye positivt med å bo på øya, men har også intervju med noen som dro tilbake til Oslo etter to år på Tysnes.

Her kan du laste ned Tysnes sitt bilag fra 2014.