Da redaktør Hilde Eika Nesje fikk vite at 2022 skulle være frivillighetens år, bestemte hun seg raskt for at dette kunne bli avisas neste prosjekt.
Da redaktør Hilde Eika Nesje fikk vite at 2022 skulle være frivillighetens år, bestemte hun seg raskt for at dette kunne bli avisas neste prosjekt. FOTO: Gro Birgitte Røiland

Lokalavisa sender alle ansatte til LLAs landsmøte i Ålesund!

Etter flere perioder med hjemmekontor er gjengen i Bø blad sosialt sugne og klare for å prate fag med bransjekolleger. Derfor har lokalavisa like godt meldt på samtlige åtte medarbeidere til LLA og lokalavisenes landsmøte.

Når Landslaget for lokalaviser (LLA) åpner landsmøtet i Ålesund fredag 18. mars, har redaktør og daglig leder Hilde Eika Nesje med seg samtlige kolleger fra avishuset i Bø i Midt-Telemark. Hun er ikke i tvil om at det er verdt kostnadene:

– Det koster selvsagt tid og penger, samtidig ser vi stor verdi av å gjøre noe sammen med hverandre. Når vi kommer hjem igjen fra landsmøtet, har vi enda mer til felles. I løpet av dagene i Ålesund møter vi dessuten aviskolleger fra hele Norge som har omtrent samme hverdag som oss selv. Gjennom uformelle samtaler med folk lærer vi alltid noe nytt og får med oss nye ideer og mer inspirasjon, sier Hilde Eika Nesje (bildet).

– Også den faglige delen av landsmøtene pleier å være god. Samtidig får vi kanskje den aller største merverdien gjennom å treffe andre aviskolleger i LLA-familien.

Bø blad har et opplag på drøye 2700, gir ut papirutgave hver torsdag og har de siste årene satset mer på nettavisa. Avisa har tidligere vært i Berlin og andre byer på medarbeiderturer. Sånn blir det i hvert fall ikke i år:

– Også den type turer er hyggelige og nyttige. Samtidig er det noe eget med å reise bort og møte folk som jobber med det samme som oss selve. Den store merverdien får vi på LLAs landsmøte, sier Eika Nesje. Samtidig innrømmer hun at de er litt småskeptiske til smittesituasjonen, men regner med at LLA og landsmøtehotellet gjør alt som skal gjøres for å lage en trygg og god ramme.

– Vi tar sjansen. Vi er sosialt sugne og kjempeklare for Ålesund, sier Bø blad-sjefen.

Her finner du alt om LLA og lokalavisenes landsmøte