Bodø 13.-15. april: Årets landsmøte for lokalavisene

Klar for årets høgdepunkt for lokalavisfamilien? Lyst på ny kunnskap, ideer og inspirasjon? På tide å ta med seg egne kolleger og møte andre bransjefolk fra store deler av Norge? I så fall bør du ta turen til Radisson Blu Hotel Bodø senest fredag 13. april. Da åpner årets landsmøte!

I løpet av våre to dager nord for polarsirkelen, byr vi på en rekke foredrag, debatter og mini-kurs for både redaksjonen, markedsmedarbeiderne og grafikerne – og nesten alle andre på avishuset. Aller mest skal det handle om lokalt engasjement, lokal identitet og lokalavisas rolle i nærmiljøet. I plenumssamlingene får vi gjensyn med vår programleder fra Lofoten; John Inge Johansen.

Se foreløpig program under her, men ta gjerne en ny tur innom nettsidene våre i slutten av hver uke. Da legger vi ut enda mer. Merk at vi har felles påmeldingsfrist for landsmøtet og aviskonkurransene: 8. februar.

Som vanlig bestiller du hotel og melder deg på gjennom påmeldingsskjemaet vårt, mens reisen må du ordne selv. Landsmøtehotellet ligger nede ved havna, i sentrum av Bodø, omtrent ti minutter både fra flyplassen og hurtigrutekaia.

Her kan du melde deg på!

Landsmøtepriser 2018

Aviskonkurranser

Foreløpig program

Fredag 13. april:

09.00 Formelt årsmøte i LLA og generalforsamling i Lokalavissamkjøringa (mest for daglige ledere og redaktører)

09.30 Registrering, mingling, avisprat og leverandørbesøk

11.30 Offisiell åpning av landsmøtet; kulturinnslag, taler, foredrag og debatt. Programleder: John Inge Johansen, NRK

13.00 Lunsj 

14.00 Fagdag med parallelle spor

Senterleder Ann-Mari Zahl


Blant annet graveseminar for redaksjonen, med gode eksempler, etikk og praktiske tips der du lærer hvordan du finner sakene. Elisabeth Berg Hass i Kvinnheringen, Thomas Frigård i Raumnes, Arild Bjørnbakk i Saltenposten, Adrian Dahl Johansen i NRK Nordland, Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening og Siri Gulliksen i Avisa Nordland er med oss.

Markedsmedarbeiderne får besøk av Jan Morten Drange i Annonsørforeningen ANFO, Ann Mari Zahl i AMFI Fauske – og Johan Aakre og Siw Grethe Bøhn-Pettersen i Dalane Tidene som skaper lokalt engasjement gjennom Julebyen Egersund. Fotograf Frida Bringslimark har praktisk fotokurs, mest ment for grafikere og andre som til daglig ikke jobber med bilder i redaksjonen.

19.00 Ut på tur; Lavo-middag

23.00 Retur til landsmøtehotellet

Lokalt engasjement i julebyen Egersund: Dalane Tidenes Siw Grethe Bøhn-Pettersen (t.v.) og Johan Aakre, her også med Strandbuens Holger Austvoll.

 

Lørdag 14. april

09.30 Åpning, dag to; foredrag med praktiske eksempler fra lokalavisene. Programleder: John Inge Johansen, NRK

10.30 Fagdag med parallelle spor. Blant annet bidrar Martin Meisterlin i Vol.no/Andøyposten og Vesteraalens Avis med tanker og erfaringer om lokalavisenes annonsearbeid, rådgivning og kundepleie. Per Henrik Didriksen i Lindesnes snakker blant annet om hvordan lokalavisa i Mandal hjelper annonsekundene med mer enn annonser. Det blir også en del om magasinproduksjon og andre praktiske eksempler fra lokalavisenes markedsarbeidFotokurset med Frida Bringslimark for ikke-journalister fortsetter, i dag mest om bildebehandling i Lightroom. Det blir også litt om abonnementsarbeid og kundepleie – og nye opplagsregler. Redaksjonens medarbeidere vil blant anne få høre Vibeke Madsen i Avisa Nordland om å engasjere unge voksne lesere – og Svein Olav B. Langåker i Framtida junior om samarbeid redaksjonene i mellom.

Fotograf Frida Bringslimark.

12.30 Lunsj 

13.30 Fagdagen fortsetter

15.00 Vi opplever Saltstraumen!

19.30 Festmiddag, prisutdelinger og kulturinnslag

Her kan du melde deg på!