Alt frå landsmøtet 2019 i Drammen:

Bilder, videoar, foredrag, prisdiplomar og presseklipp frå LLAs landsmøte i Drammen finn du her her:

ÅRETS LOKALAVIS: Kvinnheringen kommer ut på Husnes i Kvinnherad tre dager i uka på papir og fortløpende på nett. Juryen uttaler blant annet at vinneravisa velger ut gode saker, har tydelige prioriteringer og er ikke redde for å gi seg i kast med vanskelige og store temaer. Kvinnheringen er flink til å bygge relasjoner i lokalmiljøet og avisa er gode både på lim og lupe.

Lokalavis-juryen delte ut hederlige omtaler til Dølen og Strandbuen.

Lørdag kveld ble også disse prisene delt ut på LLAs landsmøte: Årets lokalavisfoto til Signe Fuglesteg Luksengard i Hallingdølen, LLAs journalistpris til Line Nagell Ylvisåker i Svalbardposten, markedsprisen til Saltenposten, årets digitale satsing til Gjesdalbuen og årets lokalavisside til Kvinnheringen. Dagen før fikk Hilde Eika Nesje i Bø Blad og Ståle Melhus i Fanaposten LLAs hederspris.

Tomas Bruvik er gjenvalgt som ny styreleder i Landslaget for lokalaviser. Bruvik har med seg i styret Hilde Dypaune (nestleder), Øystein Øygarden (nestleder), Hilde Eika Nesje, Holger Austvoll, Tone Sidsel Sanden og Camilla Skaar. Erling Wåge er ny fast møtende vara. Knut Martinsen og Robin Røkke er øvrige varamedlemmer.

Over 200 avismedarbeidere og bransjefolk fra store deler av Norge har vært samlet i to dager i Drammen. Debattene og foredragene har handlet mye om lokalavisenes ansvar for å skape lokalt engasjement og identitet. Åpningsdagen la kulturminister Trine Skei Grande (Venstre) fram den nye mediestøttemeldingen, der regjeringen har lagt klare føringer på at lokalavisene skal prioriteres.

Foto: Eira Lie Jor, Medier24.no

I Medier24.no finn du enda meir frå prisutdelingane og i Journalisten.no om framlegging av mediestøttemeldinga på LLAs landsmøte.

Under her finn du ein del av foredraga på LLAs landsmøte i Drammen. Vi legg ut fleire etter kvart som dei blir klare. Foredraga kan brukast internt på avishuset. Vil du bruke dei til noko anna, tar du direkte kontakt med foredragshaldaren.

NB! Under foredraga finn du ein del bilde frå landsmøte-dagane og kveldane!

Frå plenumsalen:

Medietilsynet

Frå markedssporet:

Merkur programmet

Kine Myrvold Sosiale medier

Os og Fusaposten ok

Fjuken ok

Bømlo Nytt ok

Steinkjer Avisa

Bygdebladet Bygda mi

Bø blad VALG

Os og Fusaposten VALG

Frå redaksjonssporet:

Svein Olav Langåker_klimajournalistikk

Opningssong med Cynthia Zietara.

Programleiar Håkon Haugsbø i samtale med leiaren for kulturkomiteen på Stortinget, Kristin Ørmen Johnsen, sjefredaktør Kristin Monstad i Drammens Tidende og leiaren i Næringsforeningen for Drammensregionen Rune Kjølstad.

Kulturminister Trine Skei Grande blir tatt i mot av LLAs generalsekretær Rune Hetland.

Kulturminister Trine Skei Grande på veg inn i landsmøtesalen saman med LLAs Rune Hetland og styreleiar Tomas Bruvik.

Redaktørkollegiet blant publikum rett før framlegginga av mediestøttemeldinga: Redaktørforeningens Reidun K. Nybø, Arne Jensen og Hanna Relling Berg.

Kulturministeren: – Lokalavisene skal prioriterast!

Stor merksemd rundt den etterlengta mediestøttemeldinga.

Pressepolitisk historietime på Drammen teater fredag kveld. Kjersti Løken Stavrum i Tinius-stiftelsen intervjua Rune Hetland og tre styreleiarar gjennom tidende; Ståle Melhus, Asta Brimi og Tomas Bruvik.

Heidersprisar til to som har bidratt til pressehistoriske seiere gjennom åra: Hilde Eika Nesje i Bø Blad og Ståle Melhus i Fanaposten.

Åpen mikrofon I.

Åpen mikronfon II.

Åpen mikrofon III.

Lørdag morgon: Grenda-journalisten og musikaren Ingebjørg Eik saman med bassisten Torgeir Lyby Vegge i Aspherium.

Digital oppvåkningsprat med frå venstre Fridtjof Nygaard i Schibstedavisene på Sørlandet, Mattias Mellquist i Akershus Amtstidende og LLAs digitale prosjektleiar Tomas Bruvik.

Inspirasjonsforedrag med Cathrine Magnus.

Karen Helland Velure i Os og Fusaposten om lokalt engasjement.

Marianne A. L. Randeberg og Kathrine Knutsen i Bygdebladet Randaberg om å bry seg også om utkantene i dekningsområdet.

Festmiddag med Lars Støvlands orkester og gjeve prisutdelinger.

Kvinnheringen får vite at dei er Årets lokalavis!

Vi må jo også unne oss eit par videoklipp frå nokre av våre musikalske talent i LLA-familien: