Eva Akerbæk og Geir Molnes i Faktisk deler noen av sine beste råd og tips til deg som vil grave.
Eva Akerbæk og Geir Molnes i Faktisk deler noen av sine beste råd og tips til deg som vil grave.

Gravekurs 9. februar

Torsdag 9. februar blir det kurs i graving og innsyn på Pressens Hus i Oslo i regi av Landslaget for lokalaviser og Faktisk, for journalister og redaktører.

Påmelding

Graving og innsyn

9. februar kl. 10.00-15.00

Dagskurs for deg som vil jobbe med graving, er interessert i å lære om innsyn og ønsker gode råd og tips om søk og metode.

Innhold:

  1. Hverdagsgraving

Redaktør i Faktisk, Kristoffer Egeberg, kommer med gode råd til hvordan en kan komme i gang med «hvedagsgraving».

  1. Finn informasjon

Faktasjekker Eva Akerbæk viser sine beste triks for å finne informasjon i norske kilder og verktøy. Hun vil også vise hvordan en enklere kan jobbe med søkemetoder, og vise triks i hvordan en kan finne fram i «Google».

Eva Akerbæk har jobbet som faktasjekker i Faktisk siden oppstarten i 2017. Hun kom fra jobben som researcher i NRKs Researchsenter, hvor hun hovedsakelig jobbet med nyheter og undersøkende journalistikk. Eva er utdannet innen bibliotek- og informasjonsfag, språk og journalistikk.

  1. Innsyn.no

Journalist i Faktisk, Geir Molnes, vil gi gode råd om innsyn og vise hvordan du kan bruke innsyn.no.

Innsyn.no ble lansert i høst. Tjenesten kan være spesielt nyttig for lokalavisjournalister som mangler tilgang på søkbare postlister.

Geir Molnes er journalist i Faktisk.no, hvor han har jobbet siden 2017. Han er også prosjektleder for Innsyn.no. Tidligere har han vært journalist i VG og E24. Han har også vært redaktør for studentavisen Universitas. De siste årene har han jobbet mye med datastøttet journalistikk, og han har programmert flere interne verktøy for redaksjonen i Python.

  1. Om faktasjekk og kildekritikk

Eksempler på vanlige feil som gjøres, og hvordan unngå å gjøre dem. Ved Geir Molnes og Eva Akerbæk.

Pris: 1 500,- inkl. lunsj.

Meld deg på kurs her