Fredag møter du jurymedlem Asbjørn Leirvåg og journalist Kyrre Fitje til inspirasjonslunsj.
Fredag møter du jurymedlem Asbjørn Leirvåg og journalist Kyrre Fitje til inspirasjonslunsj.

Fredag: Møt journalisten bak årets historiefortelling

Kyrre Fitje i Sogn Avis er journalisten bak årets historiefortelling. Asbjørn Leirvåg i SUJO var i juryen. Møt begge til inspirasjonslunsj fredag 26. mai.

Korleis verifisere spektakulær historiar? Korleis unngå å overdrive, og sikre at det vi skriv er sant, når vi skriv om dramatiske hendingar og gjerne bruker litterære virkemiddel?

Dette vil bli tema i inspirasjonslunsjen 26. mai kl. 11-11.45. Bli med i Teams-møtet her.

Då vil du møte journalist Kyrre Fitje i Sogn Avis og reportasjeleiar Asbjørn Leirvåg ved Senter for undersøkende journalistikk (SUJO). Dei vil ta utgangspunkt i historia som Kyrre Fitje fekk den nye LLA-prisen Årets historiefortelling for: «Eit døgn etter spør han seg sjølv. Skal eg venta til hjelpa kjem, eller kasta terning med livet?»

Juryen skreiv blant anna:

«Som journalister er vi daglig på jakt etter dramatiske historier. Det ligger i vårt DNA å formidle store og små hendelser som på en eller måte antas å engasjere leserne våre. Samtidig er det en krevende øvelse å fortelle historier presist, sannferdig, veie ordene og få leserne til å lese hele historien.
Årets prisvinner svarer godt på alle disse utfordringene. Han vet at han sitter på en god historie, men velger å gå et par runder ekstra for å heve den. Gi den en ekstra klo. Detaljene som i sum leder til at historien sitter.»

Skjermbilete frå Sogn Avis.