Videojournalistikk med mobil, Værnes/Trondheim

17. november 2021 kl. 9:30
LLA

Lyst til å bruke mobilen til å lage fleire videoinnslag til avisa di? Klar for både inspirasjon, eksempler og grunnleggjande teknisk kunnskap for å lage egne små videosnuttar? I så fall er du velkomen til å vere med på eitt av LLAs videojournalistikk med mobil-kurs.

Påmeldingsfristen til Værnes/Trondheim-kurset var 24. oktober. Vi har derfor tatt bort påmeldingslenken. Hvis du har gløymt å melde deg på, ta kontakt med Lene Østberg i LLA – i dag! lene@lla.no eller mobil 452 89 222.

Kurset passer også godt for markedsmedarbeidarar som vil lære meir om foto/mobil-teknikkar for innholdsmarkedsføring for lokale annonsørar.

Vi arrangerte første kurs på Stord – og snart er vi klare for akkurat det samme kurset på Radisson Blu Hotel, Trondheim lufthavn, Værnes onsdag 17. november. I januar blir det også tilsvarande kurs på Oslo lufthavn.

Det er fotojournalist Carina Wangensten Håvik i Bømlo-nytt (bildet over) som stiller opp for at du og andre lokalaviser skal kunne bruke mobilen til å lage enkle videoinnslag til eiga nettutgåve. Carina har god erfaring frå Bømlo-nytt og andre lokalaviser – og byr på praktiske råd og kunnskap.

Pris: Kun 650 kroner! Dette inkluderer både fagleg program og lunsj.

Kurset passer godt både for nybegynnarar og for deg som allerede har brukt mobilen litt til videoinnslag. Om du har iPhone eller Android-mobil, betyr ingenting.

Program:

Frå 09.00: Kaffe og avisprat

09:30: Introduksjon

09:45: Ulike teknikkar for å lage videoopptak. Innblikk i korleis du produserer gode videosnuttar, som trengs minst mogleg redigering. Både om lyd og bilde

10:30: Gruppearbeid. Kvar gruppe lager sin eigen video

11:30: Lunsj

12:30: Gjennomgang og diskusjon om videosnuttane som har blitt laga

13:30: Videoredigering. Innsyn i ulike program og teknikkar. Gode praktiske råd

14.45: Avrunding og oppsummering.

Påmeldingsfristen til Værnes/Trondheim-kurset var 24. oktober Vi har derfor tatt bort påmeldingslenken. Hvis du har gløymt å melde deg på, ta kontakt med Lene Østberg i LLA – i dag! lene@lla.no eller mobil 452 89 222.