Videojournalistikk med mobil, Oslo Lufthavn Gardermoen

27. januar 2022 kl. 9:30
LLA

Lyst til å bruke mobilen til å lage fleire videoinnslag til avisa di? Klar for både inspirasjon, eksempler og grunnleggjande teknisk kunnskap for å lage egne små videosnuttar? I så fall er du velkomen til å vere med på LLAs videojournalistikk med mobil-kurs på Oslo lufthavn Gardermoen torsdag 27. januar.

Kurset passer også godt for markedsmedarbeidarar som vil lære meir om foto/mobil-teknikkar for innholdsmarkedsføring for lokale annonsørar.

Vi arrangerte dei to første kursa på Stord og Trondheim lufthavn, Værnes. Torsdag 27. januar har vi eit foreløpig «oppsamlingsheat» på Radisson Blu Airport Hotel, rett ved terminalen på Oslo lufthavn.

Det er fotojournalist Carina Wangensten Håvik i Bømlo-nytt (bildet over) som stiller opp for at du og andre lokalaviser skal kunne bruke mobilen til å lage enkle videoinnslag til eiga nettutgåve. Carina har god erfaring frå Bømlo-nytt og andre lokalaviser – og byr på praktiske råd og kunnskap.

Pris: Kun 650 kroner! Dette inkluderer både fagleg program og lunsj.

Kurset passer godt både for nybegynnarar og for deg som allerede har brukt mobilen litt til videoinnslag. Om du har iPhone eller Android-mobil, betyr ingenting.

Program:

Frå 09.00: Kaffe og avisprat

09:30: Introduksjon og kursstart

09:45: Ulike teknikkar for å lage videoopptak. Innblikk i korleis du produserer gode videosnuttar, som trengs minst mogleg redigering. Både om lyd og bilde

10:30: Gruppearbeid. Kvar gruppe lager sin eigen video

11:30: Lunsj

12:30: Gjennomgang og diskusjon om videosnuttane som har blitt laga

13:30: Videoredigering. Innsyn i ulike program og teknikkar. Gode praktiske råd

14.45: Avrunding og oppsummering.

Påmeldingsfristen er ute og alle påmeldte har fått epost med bekreftelse. Hvis du har glemt å melde deg på, så ta kontakt med Lene Østberg i LLA i dag; lene@lla.no eller mobil 452 89 222. Kanskje har vi et par ledige plasser!

Hvis du har behov for hotellrom, bestiller du det selv hos Radisson Blu Airport Hotel.