Årets prismarkering for lokalavisene

18. juni 2021 kl. 19:00
LLA

Trykk her for å følge sendingen fra klokka 19.00 fredag.

Når Landslaget for lokalaviser (LLA) fredag 18. juni deler ut gjeve lokalavispriser, håper vi samtidig å få vist fram grunnfjellet av mediemangfoldet i Norge. Flere aviser er samlet på eget avishus for å følge prismarkeringen og slik hedre gode bransjekolleger.

– LLA er organisasjonen for lokalavisene i hele Norge. Lokalavisene er grunnfjellet i medielandskapet og de gjør en fantastisk jobb landet rundt. Dette har vi lyst til å få fram når vi i kveld deler ut prestisjefulle priser til flere av lokalavisene, sier LLAs generalsekretær Tomas Bruvik (bildet).

Bruvik skal selv være programleder på prismarkeringen og nylig testet han den gamle operascenen på Hotel Christiania Teater i Oslo. Det er herfra LLA sender prisfesten. I lys av fortsatt nokså strenge koronarestriksjoner i hovedstaden, er opp til 20 avismedarbeidere invitert til å være med i festsalen under sendingen.

– Utover dette håper vi at folk følger LLAs prismarkering på nett. Så skal vi prøve å sy dette sammen til et arrangement på nett der vi også får vist fram avisfloraen i hele Norge, sier Bruvik. LLA inviterer da også til finaleinnspurt for de beste avissidene:

– I løpet av fredagskvelden blir det også avstemning og kåring av de beste avissidene. Også dette skal gjøres direkte på nett. Vi skal få inn lyd og bilder fra utvalgte aviser som samler medarbeiderne på eget avishus denne kvelden.

Prisarrangementet begynner presis klokka 19.00. Kulturminister Abid Raja deltar digitalt med en liten hilsen til avisene. Også Ken André Ottesen, som står bak Instagramkontoen BAdesKen og bøkene med morsomme lokalavistitler, er med i løpet av kvelden. Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi lover at vi skal kaste like mye glans over de som skulle hatt sine priser på fjorårets avlyste Ålesund-landsmøte, og årets aviser. Vi gjør ingen forskjell, vi snakker om «Årets lokalaviser 2020 / 2021» når prisene nå omsider blir delt ut, sier Tomas Bruvik.

Følgende priser skal deles ut: Årets lokalaviser, LLAs markedspriser, Årets lokalavisfoto, Årets digitale satsinger, LLAs journalistpriser og Årets lokalavissider.

Også LLAs styreleder Øystein Øygarden gleder seg stort til å hedre vinneravisene:

– Vi kan ønske nesten alle vinneravisene til prismarkeringen i Oslo, samtidig er det hyggelig å høre at flere aviser skal ha sosiale arrangement fredagskvelden. Det skal ikke så mye til, viktigst er å samle medarbeiderne og slik være med å vise fram hele lokalavis-Norge i dag fredag 18. juni, sier Øystein Øygarden.

Trykk på denne lenken for å følge prismarkeringen fra klokka 19.00.

Vi forbereder prismarkeringen: Fra venstre organisasjonssekretær Lene Østberg (LLA), lydtekniker Thomas Norvang Harseim (Appetite), generalsekretær Tomas Bruvik (LLA) og hoteldirektør Hero Azeez (Hotel Christiania Teater).

Ken André Ottesen og BAdesKen byr på sin egen uhøytidlige kåring i løpet av LLAs prismarkering fredag 18. juni.