Oppdag arkivene – lag spennende historisk stoff!

Arkivverket og LLA inviterer til kurs i historisk journalistikk. Lær hva du kan finne i arkivene, og hvordan du finner fram.

NY DATO: Torsdag 25. januar i Statsarkivet i Kristiansand.

Pris: 500 kroner.

Påmeldingsfrist 5. januar. Send en e-post til [email protected] for å melde deg på.

Arkivverket fører tilsyn med arkivarbeidet i kommunene, og på dette kurset lærer du blant annet å lage godt kommunalt stoff om journalføring og arkivering.

Kurset er i samarbeid med Interkommunalt arkiv i Vest-Agder IKS (IKAVA). Gjennom IKAVA lærer du mer om kommunale arkiver og hva som kan være aktuelt for journalister. Kommunestyre, skolehverdag, tekniske saker (havn, regulering, bygg) er stikkord.

Arkivene er også en skattkiste full av historisk materiale som kan brukes til historiefortelling i lokalavisene. På kurset lærer du mer om hva du kan finne i arkivene, og hvordan du finner fram. Det blir omvisning i magasinene, og innføring i søk på Digitalarkivet og Arkivportalen. Målet er at du skal komme tilbake til redaksjonen med nye saker på blokken.

PROGRAM
10.00-10.10: Introduksjon om Arkivverket.

10.15-11.00: Arkivverket/v Kjetil Reithaug: Arkivtilsyn: en vei inn i dagens forvaltning. Kjedelige rapporter over svikt og svik.

11.10-11.40: IKAVA v/Bård Raustøl: «Kommunale arkiver – tett på innbyggere og lokalsamfunn».

11.45-12.15: Lunsj

12.15-13.00: Arkivverket/ v Thomas Olsen: På jakt etter spennende stoff. Eksempler på temaer og kilder fra statlige og private arkiver.

13.10-13.55: Søk i arkivene (Arkivportalen, Digitalarkivet).

14.05-15.00: Omvisning i magasinene.

 

Invitasjon Kristiansand

Påmelding til [email protected]

Invitasjon Kristiansand_ny