– Nå er film en del av planleggingen vår, vi tenker hele tiden på hvordan vi kan bruke film til å forsterke historiene. Så lenge det er greit for de vi skal lage sak om, er film en fin måte å fortelle historier på, sier redaktør Tone Sidsel Sanden.
Dølen har fått innovasjonsmidler fra Medietilsynet. Pengene bruker de på en frilanser med bachelor i filmproduksjon, Arafat Malik. Han er med ut som videofotograf på reportasjene, sammen med en journalist. Etterpå klipper han videoen, mens journalisten skriver en tekstreportasje som publiseres samtidig som videoen.
Dølen har også fått støtte til streaming gjennom LLAs lyd og bilde-prosjekt.
Den første større videoen på Dølen-TV handlet om hvordan det er å vokse opp med en mor som har bipolar lidelse. Deretter kom det en enda sterkere historie, om hvordan det er å være den unge mammaen til Mathias, en gutt med en alvorlig og sjelden diagnose. Begge historiene er rørende, men dette er ikke sosialpornografi. Her er det fokus på historienes positive sider. Begge historiene har hatt høye visningstall og godt abonnementssalg. Historien om mammaen til Mathias har gitt over 40 salg.
– Vi leter hele tiden etter ungdom og unge voksne som gjør spennende ting. Vi vil synliggjøre ungdom som ikke er så synlige til vanlig, sier Tone Sidsel Sanden.
Redaksjonens unge medarbeidere er flinke til å komme med ideer. De har også fått tips fra ungdomskonsulenter. Målet er å få flere unge abonnenter.