Tora og Troy kom elleve uker for tidlig og måtte mates med sonde. Foto: Privat
Tora og Troy kom elleve uker for tidlig og måtte mates med sonde. Foto: Privat

Sterke historier trekker lesere

Ingen av Saltenpostens videoer har blitt sett like mange ganger som historien om tvillingene Tora og Troy.

– Det er ikke alltid livet blir som planlagt, heter historien om Monica som er alenemor til fire, blant annet to seks år gamle prematurtvillinger.

Med stillbilder fra da tvillingene var mindre, nye videoklipp og voiceover har journalist Linn Braseth-Gulliksen i Saltenposten laget en historiefortelling om tvillingenes vanskelige start på livet.

– Jeg syntes historien ble sterkere med bilder fra da de var små, og jeg hadde tenkt å bruke bilder hele tiden, forteller Linn Braseth-Gulliksen. Det ble enda flere stillbilder enn planlagt fordi det var utfordrende å få gode videoopptak med mobiltelefon i et hjem med dårlig lys, fire barn, assistent, hund og matlaging.

– Hadde jeg visst at videoen ville slå sånn an, så kunne jeg kanskje planlagt det bedre og tatt meg mer tid. Her ble det gjort litt i hurten og sturten på grunn av tidspress, og videoen ble redigert på fritida med imovie på telefonen, forteller journalisten.

Saken er nå åpen, men mens den var låst fikk den over fem tusen visninger. Videoen er Saltenpostens hittil mest sette video.