NordSalten Avis består av journalist Anders Stensland Olsen, journalist Bjørn Anders Nymoen, journalist Ann-Cathrin Braseth, redaktør Johannes Sandberg, og kontormedarbeider Magda Knutsen. Foto: Bård Eriksen
NordSalten Avis består av journalist Anders Stensland Olsen, journalist Bjørn Anders Nymoen, journalist Ann-Cathrin Braseth, redaktør Johannes Sandberg, og kontormedarbeider Magda Knutsen. Foto: Bård Eriksen

NordSalten Avis på nett: – Bedre rustet til å ivareta samfunnsoppdraget

Fra dag én på nett vil NordSalten Avis definere seg selv som ei nettavis. Papiravisa skal speile nettavisa.

I starten av oktober vedtok styret i NordSalten Avis at avisa skulle være på nett i begynnelsen av januar. Dermed var det bare å kaste seg rundt for redaksjonen.

– Det har egentlig gått uhyggelig fort, sier redaktør Johannes Sandberg, som føler at nettavisa som ble lansert denne uka er et helt ok utgangspunkt.

– Det handler om å tørre å kaste seg ut i det, legger han til.

«Den nye plattformen gjør at NordSalten Avis er bedret rustet til å ivareta samfunnsoppdraget sitt gjennom daglige utgivelser på nett, og kan samtidig bli enda viktigere for mennesker i vårt nedslagsfelt og de med hjerte for regionen,» skriver avisa i en egen sak.

Laget en bank med tidløse saker

Etter styrevedtaket har avisa rukket å delta på LLAs Lokal og digital-samling, snakket med redaktører i andre lokalaviser, fått hjelp av LLAs generalsekretær Tomas Bruvik og hatt kursing i publiseringssystemet.

– Alt er så brukervennlig nå, så det gikk ganske greit å lære seg systemet, sier Sandberg.

Før lanseringa av nettavisa har alle i redaksjonen bearbeidet tidligere publiserte, tidløse saker til en bank som lå klar til lanseringa. De har også laget seg en publiseringsplan. Målet er å publisere minst åtte saker i døgnet, og ha nye saker ut tidlig på morgenen, på formiddagen, tidlig og sen ettermiddag og kveld.

Skal omorganisere redaksjonen

NordSalten Avis har stabilt opplagstall og mange lesere som er glade i den ukentlige papiravisa, forteller redaktøren. De har likevel fått en del spørsmål om når de skulle få nettavis.

– Det har også vært etterlengtet for oss i redaksjonen å kunne være dagsaktuell og få ut sakene med en gang, før det blir gammelt nytt, sier han.

Nå er målet å bruke mindre tid på papiravisa.

– Vi skal omorganisere redaksjonen. Nå er vi ei nettavis. Papiravisa skal være et resultat av det vi gjør på nett, med unntak av noen få faste spalter, sier Sandberg.

Sandbergs råd til aviser som ennå ikke har nettavis, men som vurderer det, er å bruke LLA og snakke med redaktører og markedsansvarlige i andre aviser for å få vite hva som fungerer og ikke.

– Bruk andres erfaring. Folk er veldig imøtekommende, sier Sandberg.

Foreløpig har han lite erfaringer å dele om drift av nettavis, men det han kan dele er at det lar seg gjøre å planlegge og lansere en nettavis i løpet av to-tre måneder.