Hammerfestingen: Daglig leder Robert Wilhelmsen (f.v.), medierådgiver Kim Stian Strømme, journalist Fredrik Sandstrand, redaksjonssjef Linn Marit Hermansen og redaktør Bjørn Egil Jakobsen. Foto: Hammerfestingen
Hammerfestingen: Daglig leder Robert Wilhelmsen (f.v.), medierådgiver Kim Stian Strømme, journalist Fredrik Sandstrand, redaksjonssjef Linn Marit Hermansen og redaktør Bjørn Egil Jakobsen. Foto: Hammerfestingen

Lokalavisa ekstra viktig under smitteutbrudd

For en redaksjon med to på jobb er det hektisk å dekke et av landets største smitteutbrudd. Det er ikke desto mindre viktig, viser Hammerfestingens lesertall.

De siste syv dagenes trafikk på Hammerfestingen.no viser at lokalbefolkningen har et stort informasjonsbehov: Avisa har hatt 17.780 unike lesere, og 86.000 sidevisninger. Langt over hva de ville hatt en vanlig uke i en kommune med ca 11.500 innbyggere.

Store deler av fronten på Hammerfestingen.no er fylt av saker om smitteutbruddet. Skjermdump fra Hammerfestingen.no

De fleste leserne er lokale, men det er også en god del lesere fra Alta og Tromsø, to av byene som utbruddet har spredt seg til.

Får mye informasjon

For Hammerfestingen handler det meste om smitteutbruddet akkurat nå. Ifølge redaktør Bjørn Egil Jakobsen er det ikke vanskelig å få ta i informasjon og finne nye vinklinger.

– Vi har gode kilder rundt i hele byen, både vanlige folk og kommunen. Vi vet mye mer enn det vi skriver, men det går greit å vurdere hva vi kan sette på trykk, sier han.

Avisa har blant annet blitt kontaktet av flere som etterlyser svar på bestilling av koronatest. De har blitt kontaktet av lesere som vil skryte av smittetesterne og av folk som etterlyser mulighet for dropp-inn-testing. Noen etterlyste korona-taxi for dem som ikke har mulighet til å komme seg til teststasjonen med bil. Etter at Hammerfestingen skrev om det, kom korona-taxien.

Nye abonnenter

Det er travle dager for redaksjonen.

– Vanligvis er vi tre i redaksjonen, og i tillegg har vi en ekstrahjelp som hjelper litt til i bakgrunnen med å sette sammen papiravisa, men i dagene etter utbruddet har vi bare vært to som har jobbet med det. Til gjengjeld har det vært arbeid fra tidlig morgen til seine kvelder gjennom hele helgen, forteller redaktør Bjørn Egil Jakobsen hos lokalavisa Hammerfestingen.

Det meste av lokal handel er nå stengt ned i Hammerfest. Det ser ikke ut til å ha påvirket annonsemengden.

– Vi har noen trofaste annonsører, men generelt er ikke næringslivet og kommunen så flinke til å bruke oss. Utover det så lever vi på våre lojale abonnenter og pressestøtten, sier Bjørn Egil Jakobsen.

– Det er også gledelig å se at det daglig strømmer inn mange nye abonnenter. Dette er en trend vi har hatt en god stund nå, som har tatt seg enda mer opp den siste uka, avslutter han.