Den største kategorien lekeplasser i Sola er C-lekeplasser som er i dvale og bærer preg av å ikke bli brukt. Foto: Jeanette Bjermeland Midbøe, Solabladet
Den største kategorien lekeplasser i Sola er C-lekeplasser som er i dvale og bærer preg av å ikke bli brukt. Foto: Jeanette Bjermeland Midbøe, Solabladet

Kartla lekeplassene i kommunen

Svært mange lekeplasser er ute av drift og gror igjen, viser Solabladets kartlegging av lekeplasser i kommunen.

Har du lagt merke til mange gjengrodde lekeplasser? Og har du lurt på hvorfor de gror igjen? Det gjorde journalist Jeanette Bjermeland Midbøe i Solabladet da hun gikk tur med hunden. På en luftetur begynte hun å tenke på hvor mange lekeplasser som finnes på et lite område. Hun begynte å telle, og la da også merke til hvor mange av dem som sto forlatt og gjengrodd.

– Jeg hadde også lenge lurt på hvorfor lekeplassene i egen gate bare grodde over, og tenkte det var på tide å få svar på dette, sier hun.

Hun ringte til kommunen og fikk tilsendt en liste over lekeplasser i ulike kategorier. Listen sorterte hun og publiserte i saken hun skrev om temaet:

Bakom de rustne lenkene er en av Solas mange glemte lekeplasser

En del av de gjengrodde lekeplassene er private, men mange er i kommunens eie. Fjorårets budsjett på en million kroner til vedlikehold av lekeplasser holdt til oppgradering av 1,5 av de 130 lekeplassene som kommunen eier. Men det finnes også muligheter for at beboere og velforeninger kan få midler til å ruste opp og vedlikeholde lekeplassene. De kan få støtte fra diverse stiftelser, nærmiljømidler fra kommunen eller spillemidler, opplyser kommunen til Solabladet.

Sjekk også denne saken fra avisa Hordaland om tomme og gjengrodde lekeplasser.