Å vær en venn!

Vi i LLA avrunder en krevende uke med å by på musikkvideoen «Å vær en venn». Lokale artister fra Egersund står bak produksjonen.

Mange husker trolig Morten Aakre fra Dalane Tidene og LLAs landsmøte for noen år siden. Nå er Morten og gode venner og kolleger i Egersund ute med en musikkvideo om å ta vare på hverandre – som de gjerne deler med lokalavisene. Avisene kan fritt publisere innslaget i sine nettaviser.

Morten ringte nylig tekstforfatteren Ingvar Hovland (som står bak blant annet «Månemannen» og «Himmelhøge sti»). Hovland slapp alt han hadde i hendene da Morten presenterte ideen om å lage en korona-aktuell oversettelse av Carole King-låten «You´ve got a friend». På få timer var gode artister fra Egersund i gang med innøving av sangen, og musikk- og filmproduksjonen ble satt i gang. Halvparten av artistene sendte inn sine bidrag, og resten gjorde opptak i studio – én og én med antibac og engangshansker!

Nå oppfordrer Morten og resten av Egersund-gjengen også lokalavisene til å være med og spre budskapet om å være en venn i de tidene vi alle står oppe i. Den oppfordringen formidler med glede LLA.

– Å være en venn har ingen grenser, og jeg oppfordrer også folk hjemme til å være kreative, lage og dele. Facebooksiden «Å vær en venn» (@vaerenvenn) har allerede mange følgere, og det er selvfølgelig fritt fram å dele vennlige og oppmuntrende innlegg på denne siden, sier Morten Aakre til Landslaget for lokalaviser. Han og resten av artistene gir fra seg alle rettighetene, og musikkvideoen kan altså deles fritt på lokalavisenes nettsider.

Her er filmen til nedlasting.

Artistgalleri:

Rune Nilson, Kristian Arntzen, Ingvar Hovland, Pål Rake, Odd Erik Ognedal, Arnt Olav Klippenberg, Sven Arne Petterson, Øystein Ellingsen, Jan-Ivar Peterson, Magnhild Hadland, Morten Aakre, Are Sleveland, Asbjørn Stokkeland, Lotte Torgeirsen, Jonas Hovland, Erik Ludvigsen, Sikke Marie Sandstøl, Kjersti Sleveland, I tillegg er ekteparet Dordy og Bjarte Pedersen med som kor. Thea Marie Øglænd og Ragna Sigmo Skipstad er inviterte gjester.

Tekst: Ingvar Hovland

Melodi: Carole King

Musikk: Alf Georg Østebrøt

Lydmiks: Alf Georg Østebrøt og Svein Tengesdal

Film: Fotografen AS

Regi og produksjon: Magnhild Hadland og Morten Aakre