Arendals-Tidende-valg-unge-utsnitt

Trekker fram unge politikere

I ukene før valget lager Arendals Tidende flere temautgaver om viktige arbeidsoppgaver og utfordringer for Arendal kommune. Denne uka var temaet ungt engasjement.

I ukene før valget lager Arendals Tidende flere temautgaver om viktige arbeidsoppgaver og utfordringer for Arendal kommune. Denne uka var temaet ungt engasjement.

Avisa har sjekka hvor mange som var 29 år eller yngre på partienes valglister i 2011, 2015 og 2019. Fra 2011 til 2019 har antallet økt fra åtte til 25.

Avisa har intervjuet tre unge Høyre-politikere. De mener partiene satser for lite på unge kandidater, og har flere gode argumenter for at unge voksne bør være representert i kommunestyret. De mener blant annet at de kan se saker som er viktige for ungdom fra innsiden, og at de får innspill fra andre innbyggere enn de eldre politikerne. De tre er enige om at skole, klima og tilbakeflytting er de viktigste temaene for ungdom i Arendal. De mener selv at de er litt ekstra opptatt av tema som angår unge, men at de ellers er like mangfoldige som eldre kandidater.

Arendals Tidende har også intervjuet en 20-åring som står på Arbeiderpartiets liste, og en som ble valgt inn i bystyret da hun var 19 år gammel. Hun forteller hvordan hun opplevde å være så ung folkevalgt.

– Ikke hold igjen, slik jeg gjorde. Gå opp på talerstolen, det er en enormt god øvelse, og da blir du sett, er et av rådene hennes.

Her kan du se pdf av sakene om unge listekandidater.

Tidligere har Arendals Tidende hatt temautgave om den kommende økningen i eldre pleietrengende. De vil også se nærmere på skolepolitikken, samferdsel, likestilling og integrering.