Raumnes-valgvideoer

Når partiene ut til velgerne?

Få partier i Nes har publisert sine egne programmer, men på Raumnes» nettsider kan leserne se korte videosnutter om alle partienes politikk.

Raumnes undersøkte om partienes programmer var lett tilgjengelige på nett. Bare to av 11 partier hadde lagt ut partiprogrammet på egne nettsider.

På Raumnes» nettsider derimot, kan leserne lett få en kortversjon av hva partiene står for. De to minutter lange videosnuttene der hvert parti forteller hovedtrekkene i politikken sin, er hentet fra et folkemøte etter en lokal meningsmåling i juni. Folkemøtet, som Raumnes arrangerte sammen med biblioteket og NRK Østlandssendingen, ble streamet.

Skal dere streame valgdebatt? Hva med å dele opp streamingen i kortere videoer etterpå, enten slik Raumnes har gjort, eller etter bestemte tema?

Raumnes får ny meningsmåling denne uka, og arrangerer nytt folkemøte og partilederdebatt neste uke.

For lokaldemokratiet er det viktig at velgerne vet hva partiene står for. Her gjør lokalavisjournalistene en viktig jobb. Samtidig bør partiene selv forsøke å nå velgerne der de er – og da er tilgjengelige programmer på internett en lavthengende frukt.

Flere partier har publisert programmene sine etter at Raumnes kontaktet dem og skrev saken.