Frostingen-jubileum-forside

Jubileumsavis med framtidsnyheter

Frostingen fyller hundre år! I jubileumsavisa har barn fått i oppgave å forestille seg nyheter fra framtidas Frostingen.

Frostingen fyller hundre år! I jubileumsavisa har barn fått i oppgave å forestille seg nyheter fra framtidas Frostingen.

Frostingen har også fått lesere til å fortelle om sitt forhold til lokalavisa. I tillegg er det saker om avisas historie og om dagens produksjon. Avisa har fått inn mange gratulasjonsannonser fra andre lokalaviser, samarbeidspartnere, næringslivet, kommunen og foreningslivet.

Les hele jubileumsavisa.

Den aller første utgava av Frostingen kom ut 3. juli 1919. Avisa sparer feiringa til Frostadan i august. – Da blir det utstilling og bløtkake til alle, sier redaktør Janne Hopmo.

Frostingen har intervjua avisforsker Sigurd Høst. Han forteller at Selbyggen er den eneste ukesavisa i Norge som har eksistert lenger enn Frostingen. Selv kaller Frostingen det et lite mirakel at de har klart å eksistere så lenge. Befolkningsgrunnlaget på Frosta er egentlig for tynt til å være dekningsområde for ei lokalavis. Derfor valgte de for noen år siden å inkludere nabobygda Åsen i dekningsområdet. Selv om det var en del protester blant enkelte frostinger i starten, virker det nå som de fleste setter pris på å lese om det som skjer et par mil unna.

Les også Ukas avis: Frostingen